Noticias Castellón
viernes, 02 de junio del 2023 | Última actualización: 17:18

Castelló arriba a Fitur per a mostrar el seu potencial com a destí turístic segur i d’experiències

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 12 segundos

Noticias Relacionadas

Marco ha adelantat que es pretén celebrar una nova edició de ‘Escala a Castelló’ a l’octubre “si les condicions epidemiològiques ho permeten”

Castellón Información

Castelló acudeix aquesta setmana a Fitur, la Fira Internacional de Turisme que se celebra des de demà a Madrid, amb una proposta que busca impulsar la ciutat com a destinació turística segura i sostenible gràcies a una oferta que engloba atractius en àmbits com el d’experiències, naturalesa i esport, i en la qual destaca la presentació de la quarta edició d’Escala a Castelló.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que, si les condicions epidemiològiques ho permeten, la nova edició tindrà lloc el mes vinent d’octubre. “Escala a Castelló s’ha consolidat com a esdeveniment turístic a nivell internacional i ha aconseguit situar a la ciutat com a referent gràcies a aquest gran esdeveniment històric i mariner”, ha indicat. Marco ha avançat que, al costat d’Escala a Castello, la ciutat presentarà en Fitur els seus atractius en diferents àmbits com els seus entorns naturals, les experiències i l’esport i benestar.

En concret, Castelló tindrà el seu protagonisme en Fitur en la jornada d’aquest dijous en la qual comptarà amb quatre presentacions que emmarquen la seua oferta turística i que tindran lloc sota els següents blocs: Castelló per a sentir-la, Escala a Castelló, Castelló és esport i Castelló és naturalesa.

 width=En el primer bloc, ‘Castelló per a sentir-la’, es donarà a conéixer la inclusió de la ciutat en la Ruta Europea de la Ceràmica i es destacarà les platges del Grau com a entorns naturals de gran valor per a gaudir al llarg de tot l’any. També tindrà lloc en aquest apartat la presentació del SOM (Summer of Music) Festival com a esdeveniment que posicionarà a Castelló en el mapa de les grans ciutats musicals de l’estiu. El festival es desenvoluparà durant els mesos de juliol i agost en el Varadero del Real Club Nàutic Castelló.

El segon bloc estarà dedicat a la presentació de la quarta edició d’Escala Castelló, que tindrà lloc en l’escenari central de Fitur. “Escala a Castelló s’ha convertit en l’esdeveniment turístic més important dels que tenen lloc a la ciutat, que ens distingeix i ens posiciona a nivell nacional i internacional”, ha indicat Marco. En 2020, aquest esdeveniment va superar les 13.000 visites en una edició especial i adaptada a les mesures de prevenció davant la covid-19. La quarta edició tindrà lloc en el mes vinent d’octubre si la situació epidemiològica ho permet.

El tercer bloc serà per a ‘Castelló és esport’ i acollirà les presentacions d’esdeveniments com el Campionat Mundial d’handbol femení que tindrà lloc al desembre, així com altres activitats que potencien la pràctica de l’esport i el gaudiment dels entorns naturals de Castelló com són les seues platges i rutes senderistes.

Finalment, en ‘Castello és naturalesa’ destacarà la platja del Serradal com a espai natural i d’alt valor patrimonial. L’Ajuntament ha sol·licitat que aquesta platja forme part de la Xarxa de platges sense fum de la Comunitat Valenciana. Amb això, s’avança en la posada en valor del patrimoni natural i en la protecció de la biodiversitat del Serradal, que va ser declarada en 2019 microreserva de flora per a protegir l’únic sistema dunar de Castelló. Aquest bloc també acollirà les presentacions de les visites a les ermites i les nits de música en l’ermita de la Magdalena, entre altres.