Noticias Castellón
lunes, 04 de julio del 2022 | Última actualización: 01:49

Castelló aprova un conveni de col·laboració amb administradors de finques per rehabilitat edificis vulnerables

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 33 segundos

Noticias Relacionadas

La Regidoria està contactant amb veïns de Grapa, Rafalafena, Grau i la Guinea perquè s’incorporen al Programa Barris

Castellón Información

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Castelló ha aprovat un conveni amb el Col·legi d’Administradors de Finques per a facilitar i ajudar a la rehabilitació dels edificis més vulnerables de la ciutat. L’entitat professional ajudarà a les comunitats de propietaris en situació de vulnerabilitat social i econòmica a accedir a informació i realitzar els tràmits per a optar a les subvencions públiques de rehabilitació.

«Aquest conveni s’emmarca en l’estratègia de la Regidoria d’Habitatge per a fer arribar als immobles dels barris populars les convocatòries d’ajudes per a rehabilitació del pla de recuperació que finança la Unió Europea», ha subratllat la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

La regidora afirma que a través d’aquest conveni els administradors de finques es dirigiran a aquelles comunitats amb edificis antics i que careixen d’un administrador de finques » a fi de garantir la igualtat d’oportunitats i fer arribar les subvencions de rehabilitació als habitatges que necessiten».

El treball del col·legi abastarà als immobles o comunitats de propietaris en situació de vulnerabilitat social, econòmica o arquitectònica, amb una antiguitat superior a 20 anys i no haver utilitzat el servei de cap administrador en els últims dos anys. Un professional destinat pel Col·legi atendrà d’ofici les gestions d’assessorament que demanden grups vulnerables que s’adherisquen a aquest conveni.

La Regidoria està ja contactant amb cinc grups dels barris de Grapa, Rafalafena, Grau i la Guinea perquè s’incorporen al Programa Barris, ajudes públiques dirigides a la rehabilitació i millora de l’eficiència energètica d’edificis en situació de vulnerabilitat. Així, ha mantingut reunions i ha enviat cartes amb l’objectiu que les ajudes públiques arriben als habitatges que més les necessita.