Noticias Castellón
sábado, 30 de septiembre del 2023 | Última actualización: 17:52

Carlos Mazón proposa a la presidenta de l’AVL recuperar l’esperit fundacional de l’Acadèmia

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 6 segundos

Noticias Relacionadas

Planteja revalencianitzar conjuntament els criteris lingüístics de la Generalitat Valenciana i per a això demana la col·laboració de l’Acadèmia

No pot ser que hi haja valencianoparlants que se senten al marge de la normativa

El valencià és de tots i tots han de vore’s identificats al marge de si el parlen tots els dies o no

Proposa iniciar un procés obert i permanent perquè cap valencià se senta exclòs

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha proposat hui a la presidenta de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Verónica Cantó, recuperar l’esperit fundacional de l’Acadèmia.

Després de la reunió, Carlos Mazón ha destacat que l’objectiu és “revalencianitzar conjuntament els criteris lingüístics de la Generalitat Valenciana i ha demanat per a això la col·laboració de l’AVL.

En este sentit, el President ha ressaltat que “no pot ser que hi haja valencianoparlants que se senten al marge de la normativa, el valencià és de tots i tots han de vore’s identificats, el parlen tots els dies o no”.

Ha recordat que tal com va assenyalar la setmana passada “s’han acabat” els temps en què des del Consell es dia si algú “és bon valencià o mal valencià, o si és més valencià o menys” per parlar més a sovint valencià o no, o per parlar valencià d’una manera o d’una altra en funció del lloc de residència o del que li han ensenyat sos pares. Tots els valencians tenen “plena capacitat” per a defendre la denominació, l’Estatut i les senyes d’identitat.

Així mateix, el President Mazón ha proposat iniciar un procés obert i permanent perquè cap valencià se senta exclòs o allunyat de les institucions que el representen ja que “el valencianisme social i polític s’ha sentit en estos últims anys massa lluny” de l’AVL, l’autoritat acadèmica i científica, la qual reconeixem tots.

Durant la reunió han acordat mantindre una sessió bilateral amb membres de l’AVL i de la conselleria d’Educació, encapçalada pel conseller José Antonio Rovira, per a iniciar un procés de sensibilitat i de coordinació conjunta

El president de la Generalitat es reunirà també amb tots els grups polítics que tenen representació en les Corts Valencianes per a obrir un procés que obtinga el major consens possible.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí