Viernes, 3 de abril, 2020  |  
Cabanes torna a l’Edat Mitjana el 8 de març amb una ruta teatralitzada Cabanes torna a l’Edat Mitjana el 8 de març amb una ruta teatralitzada

- 26 febrero, 2020 -

La localitat aprova una declaració institucional en pro de la igualtat i la no violència de gènere Cabanes torna a l’Edat Mitjana el 8 de març amb una ruta teatralitzada

La localitat aprova una declaració institucional en pro de la igualtat i la no violència de gènere

Castellón Información

El diumenge 8 de març, veïns, veïnes i visitants de Cabanes tindran l’oportunitat de participar en una ruta teatralitzada que els transportarà diversos segles en el passat, fins a l’Edat Mitjana.

D’aquesta forma, l’activitat, en la qual poden participar grans i xicotets, començarà a les 12h a la Plaça dels Hostals. Per a més informació i reserves consultar amb l’Oficina de Turisme a través Facebook, telèfon (964 65 70 32) o el correu electrònic (cabanes@touristinfo.net).

Cabanes aprova una declaració institucional en pro de la igualtat i la no violència de gènere

L’Ajuntament de Cabanes aprovarà aquest dijous en el ple ordinari de febrer una declaració institucional amb motiu del Dia Internacional de la Dona que se celebra el 8 de març.

Amb la declaració, des de l’Ajuntament es busca fomentar la igualtat i lluitar per a aconseguir una societat sense violència de gènere. Així, es commemorarà el Dia Internacional de la Dona promovent activitats dirigides a reforçar el principi d’igualtat entre homes i dones amb el lema de l’ONU “sóc la generació de la igualtat”. També s’instarà al Govern central a presentar i aprovar una Llei d’Igualtat Laboral per a garantir de manera efectiva la conciliació i diverses mesures que facen possible la igualtat en l’ocupació. Com a tercer punt, l’Ajuntament es compromet a elaborar polítiques d’igualtat de caràcter transversal i en el pressupost a avaluar i fer seguiment dels acords presos en matèria d’igualtat tant per a la ciutadania com per a les plantilles municipals. De tot això es parlarà periòdicament en els plens.

En la mateixa línia, s’impulsaran polítiques que fomenten la conciliació i la corresponsabilitat, així com la no discriminació de la dona en l’ocupació. De la mateixa manera, es demanarà al Govern que es ratifique el conveni per a la dignificació del treball en la llar i les cures.

Igualment, des de l’Ajuntament s’afirma que es continuarà treballant per la igualtat i per avançar en el desenvolupament de les polítiques per la igualtat i contra la violència de gènere i masclista. Per a això, es continuarà apostant per la importància del Pacte d’Estat contra la violència de gènere i del Pacte Valencià contra la violència de gènere i masclista. Unit a això, es reclamarà a les Administracions Públiques un finançament suficient per a dur a terme les polítiques d’igualtat, educatives i socials; millorant amb això l’Estat de Benestar.

La intenció del consistori és declarar a Cabanes municipi contra la violència masclista i lliure de tràfic de persones i de prostitució.

Finalment, des de l’Ajuntament es facilitaran espais per a les activitats programades per les associacions per la vaga mundial de dones del 8 de març convocada pel Moviment Feminista.

 

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *