Noticias Castellón
martes, 04 de octubre del 2022 | Última actualización: 21:13

Cabanes aprova la implantació del nou Pla de Residus amb l'objetiu de que el 90% del fem siga reciclat

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 57 segundos

Noticias Relacionadas

Reorganitzarà els contenidors de cada fracció per a facilitar la recollida selectiva dels fems

Castellón Información

L'Ajuntament de Cabanes està treballant en la implantació d'un nou Pla de Residus municipal que permeta optimitzar i millorar la recollida de fems per tota la localitat. El pla, que ha sigut aprovat en ple municipal, permet adaptar les obligacions municipals a la legislació vigent, tant autonòmica, com nacional, com europea. Així doncs, aquesta proposta tracta de fomentar la sostenibilitat ambiental mitjançant una correcta recollida selectiva de cadascun dels residus quotidians de les cases. L'objectiu del consistori és aconseguir que un 90% del fem produït siga reciclat correctament, i per a això es treballa en la implantació de mesures que incentiven i donen beneficis a totes aquelles persones que respecten les ordenances i s'unisquen a la cura del medi ambient.

El Pla de Residus de Cabanes reorganitzarà els contenidors de cada fracció per a facilitar la recollida selectiva dels fems. Per a això, el poble comptarà amb illes amb cinc contenidors que garantisquen l'accés a totes les fraccions en un mateix lloc, facilitant així l'ús per als veïns. En el casc antic, amb carrers més estrets per a tindre contenidors i per al pas de camions, s'instal·larà un servei porta a porta que permeta recollir dues fraccions de residus diàries, que s'alternaran en el temps per a impedir la seua acumulació a les cases. A més, el servei de recollida buidarà tres dies per setmana els contenidors de residus orgànics, mentre que els de les altres fraccions s'aniran buidant a mesura que s'òmpliguen. Aquest pla persegueix fer un ús més eficient dels recursos disponibles per al reciclatge, i evitar situacions com el buidatge de contenidors buits. El Pla de Residus també conté activitats i xarrades per a orientar i educar als veïns en la direcció més respectuosa amb el medi ambient.

Aquesta nova estratègia mediambiental, finançada íntegrament per l'Ajuntament de Cabanes, podrà ser analitzada pel veïnat en un procés de participació pública, al qual seguirà una ordenança pública adaptada als nous temps. La implantació de les mesures s'espera produir en l'any vinent, després de la corresponent licitació pública i adjudicació d'un servei més modern, eficient i adaptat a les noves necessitats.