Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
jueves, 23 de marzo del 2023 | Última actualización: 22:51

Advertisement
Advertisement

Els Reis Mags arribaran a Borriana i recorreran la ciutat en cotxes a cavall per saludar tots els xiquets i xiquetes

Tiempo de Lectura: 4 minutos, 32 segundos

Noticias Relacionadas

L’Ajuntament ha el.laborat quatre recorreguts per a que Ses Majestats passen per tots els carrers i puguen ser vistos a partir de les 16.00 hores

Castellón Información

L’Ajuntament confirma que els Reis Mags arribaran a Borriana demà 5 de vesprada i que recorreran tots els carrers muntats amb cotxes a cavall i sobre cotxes descapotables per a saludar a tots els xiquets i xiquetes de la ciutat. Melcior, Gaspar i Baltasar, que enguany han hagut d’adaptar la visita a les circumstàncies sanitàries, han substituït la tradicional cavalcada per cinc desfilades simultànies pels carrers de tota la ciutat.

Sobre aquest tema, Ses Majestats els Reis d’Orient ja han donat a conèixer el recorregut de les quatre rutes pels diferents barris de Borriana pels quals desfilaran les comitives reials a partir de les 16 hores. Així, els Reis han accedit a la petició que els va fer l’alcaldessa, Maria Josep Safont, que els va demanar per carta que, a pesar de les circumstàncies, vingueren a Borriana a complir amb els desitjos dels més menuts.

La regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, ha explicat que, ja que no es pot organitzar la cavalcada per motius de seguretat, “s’ha procurat que qualsevol xiquet o xiqueta puga saludar els Reis Mags des dels balcons i finestres de les seues cases”. Monferrer, que ha destacat “el comportament exemplar dels més menuts i les més menudes durant l’emergència sanitària”, ha assegurat que “enguany els xiquets i les xiquetes necessiten sentir més que mai que Melcior, Gaspar i Baltasar estan prop d’ells i elles”.

Els 4 recorreguts

Les quatre rutes circulars que els Reis Mags han confirmat a l’Ajuntament de Borriana són les següents:

El primer recorregut que portarà la màgia dels Reis tindrà s’iniciarà en la Llar Fallera, i passarà per la plaça de l’Estacioneta, la Ronda Panderola, el camí d’Artana, els carrers Miquel Àngel, Pablo Picasso, Jacinto Benavente, Alacant, la Bosca i l’avinguda de Nules, per a continuar per la placeta de les Monges, i els carrers del Raval, l’Encarnació, Pere Cornell, Menéndez i Pelayo i la Gallera. De tornada al carrer de l’Encarnació, continuarà per Vicent Cantos Figuerola, Menendez i Pelayo i Pintor Sorolla fins a la plaça 9 d’Octubre, i seguirà pel camí d’Onda i els carrers Vicent Marco Miranda, Hortolans i Indústria fins al Jardí del Bes i el passeig de Sant Joan Bosco. A continuació, per a finalitzar el recorregut, passaran pels carrers República Argentina, Manuel Cubedo Giner, Josep Polo de Bernabé, de nou pel passeig de Sant Joan Bosco, Benito Pérez Galdós, plaça de l’Estacioneta i Llar Fallera.

La segona ruta recorrerà l’est de la ciutat, començant al Magatzem Municipal, des d’on enfilaran per l’avinguda Jaume I fins a la rotonda amb Jaime Chicharro. Seguiran pels carrers del Finello, Almesies, plaça Generalitat, carrer de l’Escorredor, Mare de Déu de la Cabeza, carrer Ample, Almesies, les Eres, Pablo Iglesias, Canalejas, avinguda Llombai, Xilxes, Santa Berta i Roberto Rosselló fins a l’avinguda Llombai, des d’on seguiran per l’avinguda Transport fins a la finalització al Magatzem Municipal.

La tercera de les desfilades que han preparat Ses Majestats circularà entre les zones de Sant Blai i l’avinguda del Cardenal Vicent Enrique Tarancon. Eixirà des de la Piscina Municipal, i Melcior, Gaspar i Baltasar recorreran els carrers Europa, Teresa de Calcuta, Rochera Mingarro, Corts Valencianes, Abel Mus, Ferderico García Moliner, Assumpta González, Maestrat, de nou Rochera Mingarro, i Serves de Jesús. En tornar a Assumpta González seguiran per les avingudes Corts Valencianes i Juan Bautista Sanmartín, la ronda del Músic Ibáñez, el passeig Sant Joan Bosco i els carrers Germanies, Indústria, Entença, Poeta Calzada, Sant Pasqual, Sant Xotxim, Sant Vicent, el Raval, carrer de l’Escorredor i carrer Nou, i la plaça El Pla. Desprès i seguint pel carrer de la Mare de Déu de la Misedicòrdia, Ausiàs March, plaça Generalitat, avinguda Jaime Chicharro, Cardenal Tarancón i Piscina Municipal.

Finalment, el quart dels recorreguts visitarà la zona Marítima, tot començant al Centre del Grau pel carrer de la Farola i recorrerà el carrer la Farola, camí del Grau, Benicarló, Andrea Doria, avinguda de la Mediterrània, plaça Estany Colombrí, Mestre Vicent Asensio, avinguda Constitució, Joan Carles I, avingudes de Canyada Blanch i Jaime Chicharro, carrers Migjorn, Tramuntana i illes Columbretes. En tornar a l’avinguda Jaime Chicharro seguiran per l’avinguda Mediterrani fins al carrer Escullera de Ponent, camí la Serratella i els carrers les Barques, illes Columbretes, Juan Sebastián Elkano, Illes Balears, Rosa dels Vents i avinguda Jaime Chicharro. Per a acabar, completaran el recorregut de tornada al Centre del Grau per les Barques, Illes Balears, Juan Sebastián Elkano, avinguda de la Mediterrània i carrer de la Farola.

A més, en acabar la visita, els Reis d’Orient seran rebuts a l’Ajuntament per l’alcaldessa, que els donarà la clau de la ciutat perquè puguen entrar a la nit a totes les cases de Borriana. En la recepció participaran les Reines Falleres, Elena Pastor i Julia López, i la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer. El lliurament de la clau des del consistori es podrà seguir a través de la televisió de Borriana i de les xarxes socials.

Advertisement
Advertisement