Noticias Castellón
jueves, 18 de agosto del 2022 | Última actualización: 11:57

Borriana programa concerts de La Fumiga i Efecto Pasillo per a festes de la Misericòrdia

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 4 segundos

Noticias Relacionadas

La ciutat de Borriana ja es prepara per als actesde les festes patronals en honor a la Mare de Déu de la Misericòrdia amb una programació carregada de música, arts escèniques, festejos taurins i tot tipus d'activitats culturals des del divendres 2 fins al diumenge 11 de setembre.

La regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, ha presentat part del cartell musical i cultural que amb motiu de les festes patronals en honor a la Mare de Déu de la Misericòrdia ha organitzat l'Ajuntament, que enguany se celebraran del 2 a l'11 de setembre, i amb una marcada aposta pels grups i discjòqueis locals.

Monferrer ha destacat que des del consistori “estem treballant en diferents actes culturals i d'oci de tota classe i per a tots els públics a l'estil de la prepandèmia i amb una gran varietat d'activitats per als diferents gustos del públic”.

Segons ha informat Lluïsa Monferrer, l'ajuntament ha organitzat dos concerts gratuïts amb La Fumiga, grup de música valencià l'estil de la qual mescla influències de la música de banda i de l'alternativa, i Efecto Pasillo, grup canari que combina sons diferents com el rock, pop, funk i la música llatina, els dies diumenge 4 i dimecres 7 de setembre respectivament a les 23h en la plaça Iturbi, reconvertida en el recinte de concerts durant les festes. L'any passat va ser un èxit la programació musical.

A més, el consistori està tancant el cartell del festival Sona Borriana en què participaran tots els grups locals que han volgut estar presents, així com els DJ de Borriana. També, en la festa de les Paelles en la plaça la Fira actuaran el grup Twins i l'orquestra Mònaco.

Festival d'arts escèniques Seu-Te

D'altra banda, el festival d'arts escèniques Seu-Te repetirà per tercer any consecutiu en el municipi, i tornarà a omplir els carrers de teatre i dansa amb obres de companyies locals i de la Comunitat Valenciana. Els espectacles, gratuïts, es desenvoluparan el dilluns 5, dimarts 6 i dimecres 7 de setembre amb dos espectacles cada dia.

La regidora de Festes ha explicat que “vist l'èxit que van tindre les anteriors convocatòries, s'ha decidit repetir aquesta iniciativa per a acompanyar les festes de la Misericòrdia amb un espectacle cultural, familiar i per a totes les edats”. Així doncs, la zona de la Mercè es convertirà en un gran teatre a l'aire lliure.

Monferrer també ha indicat que enguany la celebració comporta com a novetat, respecte a altres edicions, l'ampliació de l'oferta de les activitats infantils, a més de comptar amb els dos tancaments de bous infantils.

Igualment, ha posat en relleu que enguany s'àmplia tota l'oferta d'activitats i ha subratllat que amb la combinació dels actes tradicionals amb les novetats incorporades, les activitats culturals, les esportives i les d'oci, “esperem que novament siguen del gust de les penyes i dels veïns i les veïnes de Borriana”.

També s'ha referit a la tornada dels tradicionals actes de celebració en honor de la patrona, entre els quals ha citat els religiosos del dia 8, amb la missa en el seu honor en la basílica d'El Salvador i la processó, la Festa de les Paelles, la Batalla de Flors, el Mesó de Festes a la terrassa Payà, els concerts en directe, els festivals Sona Borriana i Seu-Te, les sessions de DJ, els tasts gastronòmics, la desfilada de fanalets, activitats esportives i per a les persones majors, amb les novetats incorporades, les activitats culturals, les esportives i les d'oci, “esperem que novament siguen del gust de les penyes i dels veïns i les veïnes de Borriana”.