Noticias Castellón
jueves, 28 de septiembre del 2023 | Última actualización: 12:29

Borriana minimitza els efectes de la DANA durant les festes de la Misericòrdia

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 44 segundos

Noticias Relacionadas

Les tasques de prevenció i neteja van possibilitar seguir amb els festejos patronals amb relativa normalitat, pese unes precipitacions que van aconseguir màxims acumulats en una hora de 13,6 l/m² , durant el matí del dissabte 2 de setembre

L’alcalde de Borriana, Jorge Monferrer Daudí ha valorat “positivament” la gestió de l’equip de Govern minimitzant els efectes de la DANA durant les Festes de la Misericòrdia. Les tasques de prevenció i neteja van possibilitar que Burriana poguera seguir amb els festejos patronals amb relativa normalitat. Entre les actuacions de prevenció amb la finalitat de frenar els desperfectes ocasionats pel temporal destaquen la neteja d’embornals crítics, treballs en les goles de les séquies, el clos de camins rurals inundables i l’adequació del llit del riu Anna en la zona urbana, concretament des de l’avinguda Sant Joan Bosco fins al pont de la comissaria de la Policia Local, entre altres actuacions.

Unes festes patronals que van transcórrer sense incidents provocats per la DANA però que no van estar exemptes de canvis en el programa, a causa d’unes precipitacions que van aconseguir màxims acumula-dos en una hora de 13,6 l/m² , durant el matí del dissabte 2 de setembre. Entre les modificacions en la programació destaquen; el bou del dissabte de l’Ajuntament va passar a ser segon bou del passat dilluns 4 de setembre. També, va quedar ajornat al mateix dia, l’esperat homenatge a Gustavo Traver amb la intervenció artística de l’artista local, Juan Poré. Finalment, el tancament infantil de carretons del diumenge va quedar ajornat a aquest dijous 7 de setembre a les 12.00h.

“Des de l’Ajuntament vam estar molt atents a les previsions meteorològiques durant els dies previs a l’inici de les festes patronals per a realitzar quantes actuacions de prevenció foren possibles amb l’objectiu d’evitar inundacions. Durant les Festes de la Misericòrdia sempre hem prevalgut la seguritat dels veïns i ens hem anticipat traslladant esdeveniments a espais tancats. Burriana ha deixat arrere els anys d’improvisació i el nou equip de Govern té un full de ruta clar”, ha explicat Jorge Monferrer Daudí.