Noticias Castellón
martes, 30 de mayo del 2023 | Última actualización: 23:52

Borriana conclou les Falles 2023 amb menys incidents que en 2022 a pesar de la multitudinària participació

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 23 segundos

Noticias Relacionadas

Des del dimarts d’inici de la setmana fallera fins al final de les festes, la Policia Local va registrar un total de 368 trucades telefòniques informatives

L’alcaldessa de Borriana i regidora de Seguretat, Maria Josep Safont, ha fet un balanç “molt positiu” d’aquestes Falles 2023, perquè a pesar de la multitudinària participació en tots els actes, s’ha registrat una disminució d’incidents en matèria de seguretat i en les intervencions operatives respecte a les falles de 2022, segons es desprèn de l’informe estadístic de les actuacions de la Policia Local durant els 5 dies de festes, del 15 al 19 de març.

Des del dimarts d’inici de la setmana fallera fins al final de les festes, la Policia Local va registrar un total de 368 trucades telefòniques informatives i de requeriment de serveis a la Sala de Comunicacions, mentre que en el mateix període de l’any 2022 de març es van rebre un total de 574 trucades telefòniques, és a dir, enguany s’han rebut 206 trucades menys, la qual cosa representa un notable descens del 35,8%.

De les 368 crides rebudes enguany, 168 han requerit intervenció policial, que representa un 45,7% del total de telefonades, mentre que 200, un 54,3%, han sigut de tipus informatiu.

Molèsties de casals

Durant les festes d’enguany, no s’ha clausurat cap casal faller, ja que totes les comissions han complit amb els requeriments efectuats per la Policia Local. Tampoc s’ha produït cap denúncia per incomplir l’horari de tancament autoritzat.

No obstant això, es van registrar un total de 18 avisos relacionats amb molèsties procedents de casals fallers que han requerit intervenció policial, el mateix nombre que en 2022.

En referència a una altre tipus de denúncies, se n’han efectuat dos per incompliment d’ordenances municipals, concretament d’actes vandàlics que han causat danys en un vehicle i a la porta d’un immoble i 3 per infracció de la Llei 4/2015 sobre Protecció de la Seguretat Ciutadana.

Accidents de circulació

Durant les passades festes es van registrar 2 accidents de trànsit en vies de competència municipal, dels quals un va requerir la instrucció d’atestat policial, en tractar-se d’un accident entre vehicle-patinet, i en l’altre no va ser necessària la instrucció per tractar-se d’un accident sense ferits.

Denúncies

En el transcurs de les festes es van formular un total de 44 butlletins de denúncia per infraccions en matèria de trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària. De les quals, una per conduir superant la taxa administrativa d’alcoholèmia sense arribar a constituir delicte contra la seguretat viària, una altra per conduir superant la taxa administrativa d’alcoholèmia arribant a constituir delicte contra la seguretat viària, quatre per conduir sense assegurança reglamentària i una per falta de la inspecció tècnica del vehicle en vigor.

Mentre que l’any 2022, el nombre total de butlletins de denúncia formulats en va ser de 29, en comparació als 44 d’enguany, cosa que suposa un augment de butlletins per infraccions de trànsit que representa un increment del 51,7%.

Uns altres

També es van cursar 39 butlletins per mal estacionament, i el servei de grua municipal ha realitzat un total de 89 intervencions, per 116 de 2022, la qual cosa representa un descens per intervencions que en termes percentuals representa el 23,2% respecte a 2022.

Així mateix, es van retirar 77 vehicles pels voltants com a conseqüència de diferents actes sense taxa per als titulars dels vehicles, i 12 al depòsit municipal amb taxa.

Quant al nombre d’intervencions relacionades amb assistències sanitàries a persones n’ha sigut d’11, per 6 en 2022, la qual cosa representa un augment del 45 per cent.

En definitiva, per a l’alcaldessa han sigut unes festes “excepcionals” quant a la participació massiva en la majoria d’activitats festives i, encara que enguany han sigut multitudinàries, “s’han registrat menys incidències totals que les últimes falles celebrades amb normalitat”, ha recalcat. Malgrat l’absència d’incidents greus i de posar en valor el comportament de convivència i civisme de la ciutadania, ha indicat que s’han de millorar qüestions relacionades amb les molèsties al veïnat i tendir a reduir-les.