Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
sábado, 01 de abril del 2023 | Última actualización: 16:36

Advertisement
Advertisement

Borriana atorgarà a partir d’enguany el premi a la crítica ‘Cendra-Quino Puig’

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 4 segundos

Noticias Relacionadas

Dotat amb una quantia econòmica de 300 euros, substituirà al que fins ara es denominava Premi a la millor crítica local

La Junta Local Fallera i la Federació de Falles del municipi, amb el suport de l’Ajuntament de Borriana, convoquen a partir d’enguany el premi a la crítica “Cendra-Quino Puig” en homenatge al desaparegut, reconegut i estimat crític i guionista faller borrianenc, segons ha remarcat la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina.

Sobre aquest tema, ha explicat que el premi a la crítica Cendra-Quino Puig de les falles de Borriana estarà dotat amb una quantia econòmica de 300 euros, i la falla guanyadora d’aquest premi entrarà directament en la convocatòria del premi general que s’atorgarà entre les crítiques locals guanyadores d’aquest premi convocat en les diverses poblacions falleres valencianes, en tractar-se d’un premi que arriba a totes les falles plantades en la Comunitat Valenciana.

Aquesta iniciativa naix de la revista Cendra de la qual Quino Puig era membre fundador i és l’encarregada d’organitzar aquest premi en l’àmbit autonòmic, un premi que comprendrà tants premis com poblacions falleres i foguereres s’afegisquen a la iniciativa. Comptarà amb un únic premi anual a la millor de totes les críticas premiades de tot el territori, i el guardó tindrà sempre tres vessants: l’artista, el crític i la comissió.

A Borriana, ha explicat Molina, aquest premi en memòria del “gran crític, i un dels millors guionistes de la història de les falles, no sols de Borriana, sinó també del cap i casal i de nombroses poblacions”, substituirà al que fins ara es denominava Premi a la millor crítica local, un premi pel qual Quino Puig “sentia especial predilecció i que va aconseguir en diverses ocasions”, ha recordat la regidora.

Segons ha destacat Sara Molina, aquest premi a Borriana té un especial abast perquè “rendeix un merescut homenatge a un borrianenc, sens dubte, una de les peces bàsiques en la història de les falles, especialment en el segle XXI, que ha elevat encara més el prestigi de les falles de Borriana”.

Es tracta, ha afegit, “d’un referent d’una festa que és Patrimoni Immaterial de la Humanitat, i el més important crític i guionista de la història contemporània de la festa, que va projectar la marca Borriana i va enriquir els seus inigualables artistes”.

Advertisement
Advertisement