Noticias Castellón
martes, 28 de noviembre de 2023 | Última actualización: 10:53

Borriana adequarà les obres executades en el Barranquet per a ampliar l’ample per als vianants

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 45 segundos

Noticias Relacionadas

L’ajuntament facilitarà l’entrada i eixida dels veïns als comerços i habitatges

L’Ajuntament de Borriana adequarà les obres executades en el Barranquet per a ampliar l’ample per als vianants i facilitar l’entrada i eixida dels veïns a comerços i habitatges particulars. La correcció de les obres executades també introduirà canvis en la col·locació del paviment que en alguns punts del traçat no es trobava en correctes condicions. El Barranquet és una de les zones del municipi que continua tenint alt risc d’inundació durant els episodis de fortes precipitacions en la localitat. Un dels motius pels quals es concentra l’aigua en aquesta zona de la ciutat és perquè tan sols comptava amb una xarxa unitària per a l’evacuació d’aigües pluvials.

Projecte original del Barranquet

El projecte original del Barranquet, consistia en la substitució de la pavimentació i la construcció de nous embornals, posteriorment es va incorporar un nou col·lector de recollida exclusiva d’aigües pluvials, que solucionarà la deficient evacuació de l’aigua procedent de les pluges quan es finalitzen totes les fases del projecte, incloent-hi el punt d’abocament al va riure. Hui dia, completada la primera fase en aquesta zona, el problema de concentració de l’aigua persistirà fins que no finalitze la segona fase.

“Les presses electoralistes de l’anterior equip de govern per tirar avant el projecte del Barranquet va provocar començar la casa per la teulada, i ara, fins que no finalitzem la segona fase del projecte, continuarem tenint inundacions ja que la nova xarxa separativa de pluvials, que garantiria la correcta evacuació, connecta amb l’antiga xarxa unitària fins al punt d’abocament provocant un efecte embut”, ha valorat el regidor d’Urbanisme, Projectes i Obra Pública, Juan Canós.

“Des de l’Ajuntament de Borriana anem donar solució a la petició de comerciants i veïns que estan tenint problemes per a accedir als seus comerços i habitatges per falta d’espai i analitzarem totes les opcions per a accelerar la segona fase de canalització en el Barranquet i la connexió al nou punt d’abocament en el llit del riu”, ha explicat el regidor.