jueves, 13 de mayo, 2021  |  
Borriana organitza activitats per a fomentar la coresponsabilitat i la igualtat de gènere entre els menuts Borriana organitza activitats per a fomentar la coresponsabilitat i la igualtat de gènere entre els menuts

- 16 abril, 2021 -

Contacontes a les escoles infantils del municipi tractaran de conscienciar a xiquets i xiquetes de 2 a 3 anys  Borriana organitza activitats per a fomentar la coresponsabilitat i la igualtat de gènere entre els menuts

Contacontes a les escoles infantils del municipi de la Plana Baixa tractaran de conscienciar a xiquets i xiquetes de 2 a 3 anys 

Castellón Información

L’Ajuntament de Borriana ha organitzat activitats amb contacontes a les escoles infantils de la ciutat per a fomentar la corresponsabilitat i la igualtat de gènere entre les xiquetes i xiquets de 2 a 3 anys. Així, durant els mesos de març i abril, l’espectacle La trobada de dos mons, a càrrec de les intèrprets Visa Knowing i Pruna Promig, ha recorregut les escoles infantils de la ciutat.

Es tracta d’un programa pioner d’atenció al desenvolupament infantil, que a través d’un contacontes pretén fer arribar a la primera infància de la localitat la corresponsabilitat en les tasques de la llar i familiars, des d’una perspectiva lúdica.

Com ha explicat la regidora d’Igualtat, Maria Romero, “és fonamental fer arribar als més xicotets la necessitat que tots i totes, en funció de les nostres capacitats, augmentem la implicació en les tasques de la llar, ja que es tracta d’unes activitats que beneficien a tota la família però que, generalment, es continuen associant només a les dones”.

A més, en l’espectacle també s’ha tingut en compte la sostenibilitat, un altre dels valors a difondre en l’activitat, ja que tots els recursos han sigut dissenyats exclusivament per a l’obra i realitzats de manera artesanal amb materials reciclats i sostenibles mediambientalment.

Visa Knowing i Pruna Promig, les professionals que han dut a terme la iniciativa coordinada entre el departament de l’ADI (Atenció al Desenvolupament Infantil) i les regidories d’Igualtat i Educació, són tècniques promotores d’igualtat especialitzades en el disseny de materials coeducatius i en intervencions educatives transversals, específiques i continuades de continguts d’igualtat, conscients de la importància de començar des de les edats més primerenques.

Aquesta activitat, emmarcada dins de la campanya del 8 de març ‘Dones (In)visibles’ de l’Ajuntament de Borriana, respon a l’objectiu proposat des de l’àrea d’Igualtat d’atendre la primera infància i millorar la coordinació, així com dotar de materials a les escoles infantils del municipi perquè puguen treballar amb perspectiva de gènere.

Amb aquesta línia de treball es busca la col·laboració estreta entre els departaments municipals implicats i les escoletes infantils de la localitat com a agent socialitzador de la infància en una etapa vital “importantíssima”.

Maria Romero ha destacat la necessitat de posar el focus en la primera infància perquè, “com apunten organismes internacionals com ara Unicef, és en aquesta etapa vital quan es formen les bases cerebrals i emocionals del creixement futur i, si treballem des d’una perspectiva d’equitat i atenció a la perspectiva de gènere, segur que guanyarem un futur millor per a tota la ciutat”.

Taller de competències amb Fisat

L’Ajuntament i el projecte ‘Som Part’ de la Fundació Iniciativa Solidària Ángel Tomás (Fisat), organitzen el ‘Taller Digitalització 2.0’ de formació en competències digitals orientades a l’ocupació.

El curs, que versarà sobre coneixements informàtics bàsics, començarà a impartir-se la setmana pròxima a l’aula d’informàtica del Centre Municipal de Cultura la Mercé els dies 19, 22, 23 i 27 d’abril, en horari de 12h a 14h.

Amb la formació ‘Digitalització 2.0, competències digitals orientades per a l’ocupació’ prossegueixen els cursos coordinats per l’Ajuntament a nivell local en matèria de formació digital de la ciutadania per a enguany.

La regidora de Transparència i TIC, Maria Romero, ha assenyalat que “l’alta demanda en la primera de les formacions, així com les valoracions tan positives obtingudes en les avaluacions fa necessari continuar treballant en aquesta línia per a acostar el món digital a tota la ciutadania”.

Per a inscriure’s en les últimes places que queden disponibles cal contactar a través del telèfon 673 72 58 93 o del correu somosparte.burriana@fisat.es. L’horari d’atenció al públic de Fisat en el Casal Jove de Borriana és de matí de dilluns a divendres amb cita prèvia a través del telèfon o el mail.

Formació digital per a la ciutadania

La primera de les formacions digitals realitzada per la regidoria de Transparència i TIC de l’Ajuntament, el curs de formació ‘Informàtica i relació amb l’administració’, tenia com a objectiu mostrar a la ciutadania com relacionar-se electrònicament amb l’administració, així com acostar els mitjans digitals i l’accés a la informació.

Una altra de les iniciatives plantejades per a facilitar l’accés als mitjans telemàtics en col·laboració amb la regidoria d’Ocupació és l’obertura de la sala d’informàtica municipal amb accés lliure tres dies a la setmana.

Així doncs, dilluns, dimarts i dimecres, de 9h a 12h l’aula d’informàtica situada en el primer pis del Centre Municipal de Cultura la Mercè queda oberta per a poder accedir als seus mitjans telemàtics, així com per a rebre l’assessorament de l’orientadora laboral municipal per a la cerca d’ocupació per internet.

A més, cal destacar que es continua desenvolupant el curs del Pacte Ceràmic per l’Ocupació sobre el paquet Office, que també ha esgotat totes les seues places i ha tingut una alta demanda, per la qual cosa ja es plantegen noves edicions.

Des de l’àrea municipal de Transparència i TIC es valora “molt positivament” aquestes iniciatives, “no solament pel que implica d’accés a la informació i avanç cap a una ciutadania més digital sinó també perquè s’alliberen tràmits presencials, amb el que s’agilita la resposta que es dona presencialment a les persones”.

Whatsapp Telegram