jueves, 24 de junio, 2021  |  
Blanch considera que el municipalisme ha de ser l’eix de la Unió Europea compromesa amb la justícial social Blanch considera que el municipalisme ha de ser l’eix de la Unió Europea compromesa amb la justícial social

- 9 mayo, 2021 -

El secretari general defensa la coparticipació dels ajuntaments en els plans europeus per a reactivar l'economia local Blanch considera que el municipalisme ha de ser l’eix de la Unió Europea compromesa amb la justícial social

El secretari general defensa la coparticipació dels ajuntaments en els plans europeus per a reactivar l’economia local

Castellón Información

“La coparticipació dels ajuntaments en els plans europeus per a la reconstrucció de l’economia és fonamental per a activar i reparar el sistema productiu dels nostres municipis. Per això, volem una Europa amb mirada municipalista i compromesa amb la justícia social”. Amb aquestes paraules s’ha pronunciat el secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic, Ernest Blanch, coincidint amb el Dia d’Europa, que se celebra hui enmig d’una emergència sanitària sense precedents, “que ha evidenciat la necessitat de tindre una Europa més unida, més forta i més solidària”.

Blanch considera que el municipalisme “ha de ser l’eix de la Unió Europa i base essencial i imprescindible dels fons europeus”, ja que “el món municipal és essencial per a donar resposta als problemes de la gent i, en aquest sentit, els alcaldes i alcaldesses, han de tindre els recursos necessaris per a donar resposta a les necessitats dels seus veïns i veïnes, i per a eixir de la dificultat”.

Referent a això, el secretari provincial ha demanat que els fons Next Generation EU del pla de Recuperació, Transformació i Resiliència “arriben als ajuntaments en tant com és la seua participació dins del sector públic”. “Estem l’any que ha de ser de la recuperació i l’any en què s’iniciarà el desemborsament de les ajudes europees Next Generation. Per això, continuarem ferms en el que ja hem liderat des de l’inici de la pandèmia i que és el vessant municipalista que ha de tindre el repartiment d’aquests fons europeus”, afirma.

Així mateix, Blanch ha recordat que “des del PSPV-PSOE de la província de Castelló s’està treballant perquè els alcaldes i alcaldesses socialistes disposen de tots els recursos amb els quals gestionar i optimitzar l’obtenció de fons europeus per a pal·liar els efectes de la pandèmia“. “No sols estem en el dia a dia de l’emergència sanitària sinó que estem mirant molt més enllà, buscant les fórmules i adaptant-nos en els nous temps, al nou model de funcionament i a les demandes de la societat, que viurà i conviure de manera diferent a conseqüència de la Covid-19”, conclou.

Whatsapp Telegram