Noticias Castellón
martes, 24 de junio de 2025 | Última actualización: 13:52

Compromís estableix aliances a Brussel·les per una pesca sostenible a Castelló i tot el territori valencià

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 23 segundos

Noticias Relacionadas

El partit proposa solucions que garantisquen la viabilitat del sector davant les restriccions aprovades per la Unió Europea

El portaveu de Compromís per Castelló, Ignasi Garcia, acompanyat de l’eurodiputat de Compromís Vicent Marzà, ha participat en una trobada de treball a Brussel·les per a tractar les particularitats de la pesca en la Mediterrània valenciana i proposar solucions que garantisquen la viabilitat del sector davant les restriccions aprovades per la Unió Europea. També han assistit els regidors Pau Sancho i Vera Bou.

La coalició ha viatjat a Brussel·les per defensar una pesca sostenible i artesanal, així com d’explorar alternatives de compensació a les mesures de conservació d’espècies recollides en la normativa europea. Conjuntament amb Marzà han traslladat diverses propostes dirigides a adaptar la política pesquera europea i el pla plurianual de pesca a les necessitats de la pesca familiar i de xicoteta escala

“Malauradament, la veu dels pescadors valencians no es fa sentir prou a Brussel·les. Per això, des de Compromís seguim treballant per a evitar que es repetisca el que vam veure al desembre: uns pescadors completament desemparats i una presa de decisions a última hora que els perjudica greument”, ha afirmat Marzà, l’únic eurodiputat que el passat desembre va rebre la comitiva de confraries valencianes desplaçades a Brussel·les, en plena negociació de la proposta actual de la Comissió Europea.

Reunió de Compromís per la pesca.

En aquest context, la delegació de Compromís s’ha reunit amb l’eurodiputada Ana Miranda, portaveu de Pesca del Grup del Parlament Europeu ALE-Verds (Aliança Lliure Europea - Verds). La reunió s’ha centrat en els greuges que pateixen els pescadors valencians i s’han plantejat diverses propostes per a corregir-los, totes elles fruit del diàleg amb el sector i del treball conjunt amb els seus representants.

Entre les mesures plantejades, s'ha valorat la necessitat de vincular els dies de pesca en funció de la potència real de les embarcacions, aplicar noves mesures compensatòries, repensar l’actual sistema de repartiment de quotes i reconéixer l’impacte positiu de la pesca artesanal en la conservació del medi marí, especialment pel que fa a la recollida de residus.

Ignasi Garcia ha manifestat: “Hem vingut a Brussel·les amb propostes concretes, resultat del diàleg amb el sector, com ara la necessitat de vincular el nombre de dies de pesca a la potència real de les embarcacions. Això permetria que les de menor potència pogueren treballar més dies i equilibrar així l’esforç pesquer global. La reunió ha sigut fructífera i ens emportem nombroses propostes i objectius a desenvolupar. Ara toca continuar treballant, colze a colze, amb els pescadors i les administracions municipals, supramunicipals, valencianes i espanyoles per garantir un futur sostenible per a la nostra pesca artesanal.”.