Noticias Castellón
viernes, 02 de diciembre del 2022 | Última actualización: 17:00

Benlloch visita els llocs més conflictius afectats per la Dana a Vila-real per avaluar els danys

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 24 segundos

Noticias Relacionadas

Ha repassat amb Hidalgo les principals incidències de les pluges i el funcionament dels col·lectors i sistemes de drenatge l'aigua creats aquest estiu

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha visitat aquest matí els punts més conflictius i els emplaçaments més afectats per la DANA, que ahir va descarregar a la ciutat de Vila-real més de 185 litres per metre quadrat i fins a 60 litres en mitja hora. Un episodi de pluges “històriques i completament extraordinàries que, malgrat la brutalitat, en termes generals hem pogut drenar bastant bé i ens donen moltes claus per a millorar els nostres sistemes i continuar preparant-nos per a uns fenòmens que seran cada vegada més habituals”, argumenta Benlloch, qui ha estat acompanyat en la vista pel responsable tècnic de Serveis Públics Vila-real, Pepe Hidalgo.

Benlloch ha repassat amb Hidalgo les principals incidències de les pluges i el funcionament dels col·lectors i sistemes de drenatge l'aigua creats aquest estiu, a més de l'estat de llits i barrancs. “Els treballs de desbrossament i neteja en els barrancs que vam fer a la fi d'estiu en el Pla municipal de prevenció d'inundacions, que jo mateix vaig supervisar en diverses ocasions, han resultat eficaces i molt útils perquè les inevitables inundacions per l'aiguat no hagin tingut conseqüències greus, evacuar relativament ràpid les aigües i fer transitables els camins, dins de la dificultat per la quantitat d'aigua acumulada”, valora.

També s'ha interessat Benlloch pel funcionament dels tancs d'aigua construïts fa uns mesos i per les millores escomeses en la xarxa de col·lectors, com en l'avinguda Itàlia o el carrer Cordó, que han pogut canalitzar bé les pluges. “El tanc d'aigua de Pere III ha funcionat també bastant bé, fins que s'ha vist desbordat per la brutal quantitat d'aigua caiguda en tot just unes hores”, puntualitza.

L'alcalde reunirà aquesta setmana als tècnics per a fer un balanç detallat de danys i una avaluació de la resposta obtinguda per les diferents actuacions escomeses enguany en la millora dels sistemes de pluvials, amb l'objectiu d'implementar noves millores. “Dins de la brutalitat d'aigua, amb més de 180 litres per metre quadrat i després de ser la ciutat de tota la Comunitat Valenciana que més pluja ha recollit en aquest episodi, ha estat una prova de foc i ens ha donat moltes claus que ens han d'ensenyar i ajudar a continuar treballant per a donar resposta a fenòmens que cada any seran més habituals i per als quals hem d'estar preparats”, valora l'alcalde.

Benlloch s'ha referit a les inundacions de baixos i garatges, inclòs el pàrquing de la plaça Major. “Hem de pensar que estan construïts sense tenir en compte aquestes brutals quantitats d'aigua en tan poc temps, en estar baix terra s'inunden amb facilitat i les dotacions de bombers no donen proveïment per a acovardir tota l'aigua. Alguna cosa que haurem d'estudiar amb calma”, agrega. “Lamento molt els desperfectes ocasionats que a tots ens han arribat, a les nostres cases i també en la pròpia casa consistorial, on vam haver de treure aigua dels despatxos inclòs el de l'alcaldia. Quantitats tan importants d'aigua resulten impossibles de dominar”, conclou.

Durant la jornada d'ahir, les dotacions de la Policia Local i brigades municipals van romandre tot el dia reforçades i a ple rendiment. Durant tot el dia, els agents locals van atendre més de 30 avisos per cotxes avariats per les pluges, inundacions de baixos, caiguda de rebles o fins i tot un rescat d'un cotxe que va quedar atrapat en el barranc de Ràtils, sense víctimes. La tempesta va provocar també l'ensulsiada d'un tram de paret de la séquia Major, al seu pas per la plaça del L'Alguer, que va ser immediatament senyalitzat i delimitat. L'alcalde va contactar amb el president de la Comunitat de Regants, Pasqual Broch, per a emprendre la reparació d'aquest tram a penes remeti completament l'episodi de pluges.