Noticias Castellón
viernes, 23 de febrero de 2024 | Última actualización: 03:42

Benlloch qualifica de “deslleieltat institucional” el desmantellament de la Direcció Territorial d’Innovació

Tiempo de Lectura: 4 minutos, 6 segundos

Noticias Relacionadas

L’alcalde de Vila-real ha demanat una reunió urgent amb el president de la Generalitat, Carlos Mazón

L’alcalde de Vila-realJosé Benlloch, ha qualificat de “deslleieltat institucional” la decisió del Consell de desmantellar la Direcció Territorial d’Innovació situada en la planta baixa del Viver d’Empreses I “amb traïdoria, premeditació i nocturnitat, sense haver comunicat esta decisió a l’Ajuntament”. A més, ha anunciat que sol·licitarà una reunió urgent amb el president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, per a abordar les infraestructures que la ciutat reclama al govern autonòmic i que compten amb el suport unànime dels grups municipals en el Ple. Esta sol·licitud es produïx després que Benlloch, tal com es va comprometre a l’inici de la legislatura, haja respectat “un temps prudencial d’adaptació per part del nou executiu autonòmic”.

Benlloch ha recordat que al setembre de 2022, a llavors consellera d’Innovació del govern socialista liderat per Ximo Puig, Josefina Bueno, va signar la resolució per la qual s’acordava emplaçar la Direcció Territorial d’esta Conselleria en els despatxos gestionats pel consistori en la planta baixa del Viver d’Empreses I, amb el beneplàcit de la Cambra de Comerç, propietària de l’immoble. Així, des de finals de 2022, la directora territorial d’Innovació, Sara Prades, i el seu equip ocupaven cinc despatxos en esta nova seu a Vila-real. Amb el canvi de govern en la Generalitat, “el Consell va dictar la regulació de la nova Conselleria d’Innovació en la qual s’indicava que les direccions territorials havien d’estar en les capitals de província”, admet l’alcalde, qui afig que “malgrat això, en principi estàvem tranquils perquè en esta mateixa resolució es mantenia en el seu lloc a la directora territorial i a part del seu equip”.

La situació ha canviat en les últimes setmanes després de la renúncia de la directora territorial, a qui l’alcalde ha agraït ·el seu treball i esforç per portar avant este projecte tan il·lusionant i en el qual teníem posades tantes expectatives a Vila-real” i el desmantellament de la seu de la direcció territorial “sense que ningú del Consell, ni cap dels membres del PP de Vila-real que ocupen càrrecs en la Generalitat hagen obert la boca ni hagen comunicat res a l’Ajuntament”, incomplint una de les clàusules de la resolució signada en el seu moment per la Conselleria, en la qual es deia que en el cas que el local ja no fora necessari per al seu ús com a seu de la direcció territorial havia d’informar-se al consistori.

Com ha informat Benlloch, “han arrancat la placa, s’han emportat el mobiliari i tot sense donar cap explicació a l’Ajuntament, la qual cosa suposa una greu deslleialtat institucional”, qui subratlla que, “en canvi, la seu de la Conselleria d’Innovació continua estant descentralitzada, a Alacant, que és la terra de Mazón”. Aquest fet ha portat a l’alcalde a demanar una reunió urgent al president de la Generalitat “després d’haver esperat, tal com em vaig comprometre, uns mesos perquè el nou govern se situara i nomenara els seus equips”. A més, José Benlloch ha retret la falta de visites institucionals del Consell a la ciutat “després d’haver vist com el mateix Mazón i els consellers han visitat altres municipis i a Vila-real només han vingut en visites privades, sense informar l’Ajuntament”. Sobre aquesta reunió que ha sol·licitat al president, l’alcalde ha anunciat que demanarà que Mazón es desplace fins a Vila-real “per a poder mostrar-li les infraestructures pendents i que són imprescindibles perquè la ciutat puga continuar avançant”.

Peticions a la Generalitat

En este sentit, ha recordat que al novembre tots els grups municipals van aprovar en Ple per unanimitat un llistat de peticions a la Generalitat d’infraestructures, servicis i mesures per a la ciutat. Un document de consens que l’alcalde vol traslladar en persona a Mazón ja que “després d’haver esperat als pressupostos de la Generalitat per a enguany, també hem vist que el govern del PP no ha inclòs ni un 10% d’estes demandes”.

A més, Benlloch ha afirmat que el govern de Carlos Mazón “està possant en perill infraestructures i projectes importantíssims per a la nostra ciutat i la nostra comarca”, però que desde l’Ajuntament continuarà treballant per a que Vila-real “passe de poble a ciutat innovadora”.

Finalment, l’alcalde confia que el president serà sensible a la petició d’una reunió perquè “els veïns i veïnes de Vila-real no mereixen este tracte”, i ha manifestat que “vaig a estar per damunt de tot defensant els interessos d’aquesta ciutat”, ha conclòs.