Noticias Castellón
jueves, 07 de julio del 2022 | Última actualización: 21:39

Benlloch porta a l'Agència Valenciana de la Innovació projectes encaminats al canvi socioeconòmic a la Comunitat 

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 43 segundos

Noticias Relacionadas

La Xarxa presidida per l'alcalde de Vila-real ha abordat temes com els programes de suport a l'ecosistema pioner, amb agents o compra pública especiliatzada

Castellón Información 

L'alcalde de Vila-real i president de la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació, José Benlloch, ha mantingut hui, juntament amb altres membres de l'entitat, una reunió amb el vicepresident executiu de l'Agència Valenciana de la Innovació, Andrés García Reche. La trobada ha permés estrényer la col·laboració entre tots dos organismes i posar sobre la taula projectes que faciliten la transformació socioeconòmica de la Comunitat amb la innovació com a aposta estratègica.

“A Vila-real i en els municipis que conformem la xarxa valenciana, fa temps que venim fent una esforç important per propiciar l'ecosistema de la innovació en el territori valencià. Ara, a més, comptem amb un aliat importantíssim com és la Generalitat, a través de l'Agència Valenciana de la Innovació o el Consell Social de la Innovació, que ahir mateix es constituïa amb la incorporació de la Xarxa Valenciana de la Innovació com un dels nous membres”, recorda Benlloch. “S'estan donant grans passes, però queda un camí llarg en el qual els ajuntaments tenim molt que aportar, com a catalitzadors d’aquest canvi”, agrega.

Amb aquest objectiu, el president de la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació ha traslladat a l’AVI algunes iniciatives en les quals treballa l'entitat autonòmica en els últims mesos, com la dotació de personal especialitzat en els ajuntaments mitjançant la figura de l'agent d'innovació, la introducció de clàusules innovadores en les licitacions públiques, la compra pública innovadora (CPI), el desenvolupament de programes pilot en els municipis de la xarxa o l'establiment d'ajudes directes per a les activitats de promoció i difusió, com poden ser els congressos o fires. “Tenim en marxa alguns projectes i idees molt interessants que ens permetran seguir avançant, de la mà de l'Agència Valenciana de la Innovació, en l'objectiu comú que és promoure la cooperació entre municipis per a estendre l'aposta per la innovació com a eix del futur d'aquesta terra”, valora l'alcalde. Per a açò, l’AVI llançarà en els pròxims mesos convocatòries d'ajudes a les quals la xarxa de municipis concorrerà.

La Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació està formada per les 12 ciutats valencianes reconegudes pel Ministeri d'Economia com a Ciutats de la Ciència i la Innovació, que són Alcoi, l’Alfàs del Pi, Almussafes, Alzira, Gandia, Gata de Gorgos, Ontinyent, Salines, Torrent, València, Villena i Vila-real, que va obtenir el reconeixement l'any 2011 i que en 2016 va aconseguir la renovació per part del Ministeri. “Entre aquestes 12 ciutats, sumem 1,2 milions d'habitants compromesos amb la innovació i el coneixement com a model de desenvolupament. Però volem ser molts més. Per a açò, el suport de la Generalitat i l’AVI és fonamental”, conclou Benlloch.

A més de l'alcalde i García Reche, a la trobada ha assistit també el tinent d'alcalde i regidor d'Empreses, Formació i Innovació d'Alcoi, Manolo Gomicia. El municipi d'Alcoi, a més, forma part del consell rector de la xarxa Innpulso de Ciutats de la Innovació.