Noticias Castellón
miércoles, 29 de junio del 2022 | Última actualización: 15:15

Benlloch remodela l’equip de Govern de Vila-real cinc mesos de les eleccions i Festes i Neteja canviaran de mans

Tiempo de Lectura: 6 minutos, 39 segundos

Noticias Relacionadas

El regidor d’Esports i Salut, Javier Serralvo, es dedicarà exclusivament a esta àrea de gestió i Festes, que fins ara depenia també de Serralvo, passa a Diego A. Vila. Serralvo es manté també com a portaveu de govern, lloc que també es reforça per a intensificar la tasca explicativa del govern «davant les mentides continues de l’oposició municipal». D’altra banda, Benlloch trasllada l’àrea de neteja, que fins ara depenia de Proximitat (Diego A. Vila) i Contractació (Anna Vicens), al departament de Serveis Públics (Francisco Valverde)

Castellón Información/S.N.

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha anunciat una reestructuració de l’equip de Govern a cinc mesos de les eleccions. Benlloch ha aclarit que no es deu a cap crisi dins del govern municipal i el pacte amb Compromís no perilla i continua amb les mateixes condicions. Ha reconegut que la modificació afecta a dues àrees que li preocupen de forma especial i amb el funcionament de les quals no està satisfet. “No té res a veure amb els responsables que les gestionen però és una realitat objectiva que no podem negar i a la qual s’ha de respondre amb una remodelació”, ha argumentat. D’aquesta manera, Javier Serralvo, regidor d’Esports i Festes, passarà a gestionar només la primera, ja que “l’activitat esportiva és constant i s’ha multiplicat en els últims anys, amb la qual cosa l’atenció ha de ser major i és incomptable amb altra àrea tan important per a nosaltres com les festes”. A banda, Javier Serralvo, es reforça com a portaveu de l’equip de govern. “Els atacs de l’oposició són constants i només cerquen desprestigiar la tasca de l’alcalde i el seu equip, aleshores, en un moment polític tan important hem de desmentir totes les mentides i manipulacions que es llancen des de Cs i PP, ja que el futur de Vila-real està en joc”. El regidor de Turisme i Proximitat, Diego A. Vila assumirà el càrrec d’edil de Festes.

Per altra banda, l’altre canvi afecta la neteja, que es gestionava de forma mixta entre Proximitat i Contractació, árees encapçalades per Diego A. Vila i Anna Vicens, i després de l’exhaustiu diagnòstic del pla ‘Vila-real + neta’, una de les conclusions estretes és que només una Regidoria com SPV, dirigida per Francisico Valverde, pot ser capaç de cobrir tant a nivell de recursos humans com materials i tècnics  aquesta tasca, que s’ha convertit un dels grans problemes de Vila-real hui dia i “un dels principals mantres de l’oposició per a atacar a l’equip de govern”. “Som conscients que s’han de destinar més esforços i per això aquest canvi”, indica.

Per què ara?

L’alcalde ha argumentat que aquesta remodelació s’explica en aquest moment per dos motius principals. Un és la situació urbanística de l’Ajuntament i l’altra la Llei de Contractació de l’Administració Local. “Quan vam arribar al poder en 2008 va ser dur, amb un préstec vint milions amb unes condicions abusives, un atur del 26%, més de mig milió de factures falses als caixons i el nostre desconeixement del funcionament de l’Administració, però 2018 més díficil encara, ja que hem fet front a prop de nou milions al conveni amb les Dominiques i sentències del Jurat d’Expropiació de terrenys com el Jardí Jaume I, el col·legi José Soriano, el parc de Botànic Calduch, l’avinguda França o el CTE”. Per altra banda, Benlloch ha assegurat que el model de ciutat basat en el treball conjunt amb l’empresa local s’ha vist greument minvat per la nova norma estatal i ha dificultat molt el treball als regidors i funcionariat i també els processos d’adjudicació de diversos serveis que afecten la neteja, el manteniment d’instal·lacions esportives o els cursos del Servei Municipal d’Esports. “Ha tingut un dràstic efecte en el nostre projecte de Ciutat de la Salut i de l’Esport, no tan sols com a forma de promoure la salut, sinó també com a oportunitat econòmica amb la posada en valor del CTE o la pista d’atletisme”.

Pel que fa al manteniment i la neteja, l’alcalde ha assenyalat que les reunions del pla ‘Vila-real + neta’ s’ha fet una anàlisi de les causes de la brutícia. “S’ha detectat un increment de l’activitat privada, el que ha provocat que hi haja més brutícia als polígons industrials i també una millora de la situació econòmica de molts veïns i veïnes que es manifesta en un atur del 13% i repetint com a ciutat de més de 40.000 habitants de la Comunitat amb més creació d’ocupació. Aleshores, cada vegada es fan més reformes, es renoven més els mobles, el que genera un problema de voluminosos a la via pública que se suma a l’impacte i dinamització socials de la celebració del mercat de la plaça del Llaurador dels diumenges, el del dijous a la plaça Major i els dos ambulants dins del nucli urbà. La ciutat està més viva i la gent embruta més, aleshores a més de la millora de la informació o l’augment de sancions, hem decidit aquest canvi en la gestió, que passarà a SPV, que ja s’ocupa de clavegueram, aigua potable i ara sumarà la gestió dels residus urbans, la neteja viària i dels edificis municipals». Benlloch afig que s’aquesta manera, a més, s’incrementa també la distància d’aquest servei de l’àrea de Contractació per afavorir el seu control i seguiment”, argumenta l’alcalde. “Estem convençuts que aquests canvis serviran per a millorar en dues àrees que són claus per a la qualitat de vida i el futur de la nostra ciutat”, conclou.

A més, Javier Serralvo mantindrà també el càrrec de portaveu de l’equip de govern. “Aquesta és una altra àrea que reforçarem a partir d’ara, perquè no consentirem que les mentides contínues de l’oposició queden sense resposta. Per això, incidirem en el paper del portaveu municipal per a explicar les polítiques locals als veïns i desmentir totes aquestes falsedats”, agrega.

El PP lamenta que la remodelació del govern és un “nou fracàs de la gestió de Benlloch”

El PP de Vila-real ha assegurat al respecte de la remodelació de govern anunciada per l’alcalde, José Benlloch, que és nou fracàs de la gestió del primer edil que ha provocat una nova crisi. “Una vegada més, l’alcalde s’ha vist obligat a canviar al seu equip de govern davant el greu fracàs que viu immers l’equip de govern”

La formació lamenta que s’han canviat regidors “davant la greu paràlisi que viu la ciutat que solament avança en fotos i publicitat de l’alcalde. El model faraònic de l’alcalde ha tornat a xocar amb la realitat i s’ha vist obligat a fer canvis” quan “l’únic canvi que necessita Vila-real és un nou alcalde”, adverteix el portaveu del PP, Héctor Folgado.

El PP insisteix que s’ha convertit en l’alcalde que més ha pujat els impostos, el que més ha endeutat la ciutat i el que més subvencions milionàries ha perdut “Sota la seua gestió, la ciutat està més bruta que mai i no han parat de créixer els pufos a tot tipus d’entitats mentre es gasta en capritxos com comprar palaus o crear un bar amb ànecs que està tancat”.

Segons el parer del dirigent popular “Benlloch representa un model esgotat que perjudica a tots els vila-realencs”.