Miércoles, 30 de septiembre, 2020  |  
Benicarló impulsa un nou calendari fiscal per a ajudar a superar la crisi de la Covid-19 Benicarló impulsa un nou calendari fiscal per a ajudar a superar la crisi de la Covid-19

- 29 abril, 2020 -

Unes mesures que es prenen després d'analitzar l'estat de les arques municipals i la normativa que afecta als ajuntaments Benicarló impulsa un nou calendari fiscal per a ajudar a superar la crisi de la Covid-19

Unes mesures que es prenen després d’analitzar l’estat de les arques municipals i la normativa que  afecta als ajuntaments

Juan José Benito / Castellón Información

L’Ajuntamnet de Benicarló impulsa un nou calendari fiscal per a ajudar a superar la crisi del Covid-19 i estudia eliminar la taxa d’ocupació de via pública per el 2020. El regidor d’Economia i Hisenda, Carlos Flos, així ho ha explicat aquet matí en una roda de premsa telemàtica.

Unes mesures que es prenen, “després d’analitzar l’estat de les arques municipals i la normativa que ens afecta als ajuntaments, hem decidit proposar l’ampliació dels terminis de pagament voluntari de totes les taxes i impostos municipals”, explicava Flos.

Així, pel que fa a la taxa de recollida de residus, el nou calendari fiscal modifica el període de cobrament voluntari i el desplaça a l’1 de juliol, mentre que els rebuts domiciliats es cobraran a partir de l’1 d’agost. El període de pagament finalitzarà el 31 d’agost.

El mateix passarà amb l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM), que trasllada el cobrament voluntari a l’1 de setembre. Els rebuts domiciliats es cobraran a partir de l’1 d’octubre i el període de pagament finalitzarà el 31 d’octubre.

Els primers rebuts que s’havien de cobrar abans de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma, és a dir, la taxa per entrada i sortida de vehicles a través de les voreres (guals) i la taxa de reserva d’aparcament exclusiu i càrrega i descàrrega de mercaderies, no es cobraran fins que no finalitze l’estat d’alarma. Així, en el moment que es decrete la suspensió de l’estat d’alarma, s’obrirà un termini de dos mesos per a abonar aquests rebuts.

Ocupació de la via pública

Pel que fa a la taxa d’ocupació de via pública, Flos deia que l’equip de govern proposarà eliminar-ne el cobrament corresponent al 2020. Les propostes per a modificar el calendari fiscal es debatran en el ple ordinari del proper mes de maig.

Per últim, Flos explicava que “la Diputació ha decidit retardar un mes el pagament de l’Impost de Béns Immobles i nosaltres demanarem retardar també el pagament de l’Impost d’Activitats Econòmiques”. D’aquesta manera, l’IBI passarà a cobrar-se del 6 de juny al 7 de setembre i l’IAE es cobraria del 17 de setembre al 16 de novembre.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *