Noticias Castellón
jueves, 07 de julio del 2022 | Última actualización: 21:39

Benassal diu adéu a les festes de Sant Cristòfol

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 41 segundos

Noticias Relacionadas

Van tornar després de dos anys de forma molt esperada pels veïns

El passat cap de setmana s'han celebrat a Benassal les festes en honor a Sant Cristòfol. Després de dos anys d'absència per la pandèmia de la Covid-19, veïns i veïnes de la localitat van tornar a emocionar-se amb els actes preparats.

Especialment, la romeria de Benassal a l'ermita de Sant Cristòfol celebrada el dilluns, amb presència dels 5 'matxos' de la recua que van transportar les primes fins a l'ermita. Una tradició que continua viva en la localitat des de fa centenars d'anys. La Majoralia de Sant Cristòfol i Sant Roc han col·laborat amb l'Ajuntament de Benassal en la confecció de tota la programació festiva i religiosa.

Els actes del cap de setmana van començar a l'alba amb la 'despertà'. A continuació es van iniciar els festejos taurins, que van durar al llarg del dia en la plaça de bous. A la nit, el pavelló municipal va acollir un sopar de paiporta i actuacions musicals en directe. El diumenge es va reservar per als primers actes religiosos i rendir honors al sant amb un volteig de campanes i una missa amb participació de la rondalla i el cor local. A la vesprada es va oficiar la tradicional benedicció dels vehicles i es van entregar les banderoles.

Arribats al dilluns, el dia gran de romeria es va iniciar a les 9h des de Benassal. La comitiva va arribar fins a l'ermita de Sant Libori de la Font d'En Segures, on es van repartir dolços i beguda i es va cantar el 'o vere deus'. Una vegada a l'ermitori de Sant Cristòfol, es va oficiar una missa, es van cantar els gojos i es van repartir les primes transportades per la recua. Per a finalitzar la festivitat de Sant Cristòfol es va ballar un 'ball pla' en la Plaça d'Espanya amenitzat per la Banda de Música Font d'En Segures de Benassal.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí