martes, 26 de octubre, 2021  |  
Baixen les queixes en les festes de Misericòrdia de Borriana: 6 denúncies per sorolls i 1 per ocupació de domini públic Baixen les queixes en les festes de Misericòrdia de Borriana: 6 denúncies per sorolls i 1 per ocupació de domini públic

- 17 septiembre, 2021 -

Respecte a les obres del PAI Sant Gregori, ha manifestat que no avancen al ritme previst i ha llançat un missatge de tranqui·litat als... Baixen les queixes en les festes de Misericòrdia de Borriana: 6 denúncies per sorolls i 1 per ocupació de domini públic

Safont: “Les Falles de Borriana tindran una ubicació molt determinada i es cremaran, però encara no sabem com”

Respecte a les obres del PAI Sant Gregori, ha manifestat que no avancem al ritme que havien previst i ha llançat un missatge de tranqui·litat als propietaris

Castellon Información/S.N.

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Sanfont, ha participat en una trobada informativa amb periodistes de mitjans provincials, entre ells Castellón Información, i ha abordat diversos temes d’actualitat, entre ells, com les festes de la Misericórdia, la preparació de les Falles i els processos judicials contra l’equip de govern per la gestió del PAI Sant Gregori.

Safont ha destacat en la valoració dels festejos que es van celebrar durant la setmana passada que va imperar la seguretat des de l’àmbit sanitari i la convivència amb una disminució de les queixes enfront d’anys anteriors.

Respecte a penyes i casals s’han rebut 28 cridades, 22 per sorolls i sis per ocupació de via pública. A més, s’han registrat sis denúncies per soroll i molèsties per aparells de música i altra per ocupació de domini públic amb taules i cadires.

L’alcaldessa ha posat en valor que s’han fet moltes intervencions sobretot en l’àmbit de l’avís i la prevenció i reivindicat la convivència i la seguretat sanitària en les festes i és per això que Borriana té una de les incidències més baixes de la província i la Comunitat, encara que falten uns dies per a veure l’efecte de les festes. Ha agraït l’esforç dels treballadors municipals i de la ciutadania perquè s’hagen desenvolupat unes festes sense incidents.

Dispositiu de cara a les Falles

Fa uns dies es va celebrar una trobada convocada per part de la Conselleria de Justícia i Emergències de la Comunitat on estaven convocats els cossos de Policia Local de 8 municipis fallers de la Comunitat i Safont ha explicat que només va assistir Borriana a la reunió que volia posar sobre la taula el programa previst de cara a les Falles i els dispositius de seguretat de cada municipi. Respecte a la formalització de l’adhesió a la Xarxa Valenciana de Museus Fallers ha assegurat que és una reivindicació de fa temps del col·lectiu faller de la localitat i que contribuirà a afermar la germanor fallera arran la Comunitat. Tenim un treball avançat, de catalogació i digitalització, però encara hi ha molt per fer”, ha manifestat Safont.

Respecte a la pròxima celebració de les Falles 2021 en el pont d’octubre, l’alcaldessa no ha volgut pronunciar-se, però s’atrevit a desvelar que seran activitats consensuades amb el col·lectiu, que les Falles tindran una ubicació molt determinada i que es cremaran “però encara no sabem com”. L’Ofrena també serà diferent, no per hores i en diversos dies com l’any passat, però tindrà un format diferent d’anys anteriors i les carpes també s’organitzaran d’altra manera.

L’alcaldessa ha destacat també la posada en marxa de l’oficina de la Seguretat Social a la localitat amb l’obertura de les noves instal·lacions i ha explicat que el gran edifici que aglutinarà tots els serveis socials de la localitat, està en vies de construcció i estarà llest a finals d’any, cosa que permetrà donar una millor atenció a la ciutadania de Borriana. “Es tracta d’una parcel·la de 900 metres quadrats i l’edifici tindrà 3.000”. Per últim, respecte a la polèmica del Camí La Ratlla, una obra que devien assumir Borriana i Nules, ha instat que l’ajuntament de la localitat veïna done una resposta aviat respecte a aquest compromís.

Safont per últim s’ha referit als processos judicials contra l’equip de Govern per la gestió del PAI Sant Gregori i ha confirmat que el de 2019 s’ha arxivat, “el que recolza el treball d’aquell equip de govern i l’actual i mostra que treballem per l’interés general per damunt de tot”.

Respecte a les obres, ha manifestat que no avancem al ritme que havien previst a causa de problemes burocràtics, les plogudes de les últimes setmanes i el jaciment arqueològic a la zona, que és un dels de referència de la Comunitat i s’ha contractat a un arqueòleg per a avançar en aquest punt.

“Comprenc als propietaris que veuen tot aquest tràfic judicial i es preocupen, però vull dir-los que només és gent que vol posar bastons a les rodes a aquest projecte crucial per a desenvolupament econòmic i turístic de Borriana i que tot anirà bé”, ha conclós.

 

Whatsapp Telegram