Noticias Castellón
miércoles, 04 de octubre del 2023 | Última actualización: 21:17

ATC i la Càtedra de Ceràmica ‘Ciutat de Vila-real’ tanquen amb èxit el curs d’ economia circular

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 3 segundos

Noticias Relacionadas

Les jornades es van desdenvolupar del 4 al 14 de juliol i han comptat amb gran participació

“Els tècnics ceràmics no poden ni deuen estar aïllats en les seues plantes productores, han d’estar en contacte directe amb l’actualitat social i conéixer totes aquelles novetats que es produeixen tant a nivell tecnològic com social perquè només d’aquesta manera s’aconseguirà que les empreses siguen innovadores i competitives”, assegura el president d’ATC, Juan José Montoro, qui assegura que aqueixa política “és la que va marcar la creació d’ ATC en 1976 i que ha motivat ara l’organització del curs sobre l’economia circular”. Una iniciativa que ATC va posar en marxa al costat de la Càtedra de Ceràmica ‘Ciutat de Vial-real’.

El curs d’introducció a la innovació a través de l’economia circular es va desenvolupar del 4 al 14 de juliol, i ha comptat “amb un gran èxit de participació, ja que les noves tecnologies han permés que el curs fora seguit per nombrosos professionals i estudiants de diversos països d’Hispanoamèrica i Portugal”. La conferència inaugural va ser impartida per la directora general d’internacionalització d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, María Dolores Parra; i la ponència de clausura va ser a càrrec de Félix González Yagüe, responsable de l’àrea d’Estratègia d’Acciona des de la qual s’encarrega d’assessorar la Unió Europea, al Fòrum Econòmic Mundial i a diferents administracions públiques espanyoles en sostenibilitat i economia circular.

El curs va estar dirigit, principalment, a estudiants, tècnics i professionals interessats a adquirir i aprofundir coneixements en innovació i sostenibilitat, amb formació prèvia en química, enginyeria, tecnologies i especialitzacions. I l’objectiu d’aquesta iniciativa va ser “impulsar el coneixement d’un nou model econòmic que defensa un compromís per la producció de béns i/o serveis de manera sostenible, conservant el major temps possible el valor dels productes i reduint a quantitats mínimes les deixalles o residus que es generen”, explica Montoro.
El president de la ATC puntualitza que la indústria ceràmica està immersa en un profund canvi a nivell tecnològic, i que perquè aqueixa transformació siga completa “està obligatòriament abocat a implantar una economia circular en la qual es preval el respecte al medi ambient i impulsarà processos sostenibles ecològics i econòmics i que obrirà grans possibilitats per al sector”.