Noticias Castellón
martes, 31 de enero del 2023 | Última actualización: 14:18

Aquesta nit comença el servei de recollida selectiva de matèria orgànica a Benicarló

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 12 segundos

Noticias Relacionadas

S'han desplegat un total de 140 contenidors marrons per tota la ciutat. L'oficina d'FCC de la plaça del Ministre Marcelino Domingo reparteix poals per a facilitar la recollida de les restes orgàniques als domicilis

Aquesta nit començarà a funcionar a Benicarló el servei de recollida selectiva de matèria orgànica, una vegada finalitzat el desplegament dels 140 nous contenidors marrons iniciat a mitjans de desembre.

El nou servei, fruit del compliment del Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana, permetrà revaloritzar la fracció orgànica com a adob per als sòls agrícoles, millorant així la seua fertilitat i reduint, al mateix temps, els residus biodegradables i els problemes d'emissions de gasos.

Els residus que es podran tirar al contenidor marró són: residus de verdures i fruites, restes de flors i plantes, residus de carn, ous i peixos, taps de suro, bosses compostables, pòsits de café i restes d'infusions o paper de cuina brut. En canvi, no espoden tirarsafates de plàstic, paper d'alumini o transparent, càpsules de café, tovalloletes humides, bolquers, restes d'agranar o llandes de conserva.

Per tal de facilitar el reciclatge dels residus orgànics, es poden recollir poals específics a les oficines d'FCC del municipi ubicades a la plaça del Ministre Marcelino Domingo, 4 (baixos).

La matèria orgànica s'haurà de tirar al contenidor marró en bosses compostables de les que es troben en fruiteries i verduleries.