Noticias Castellón
sábado, 13 de abril de 2024 | Última actualización: 11:18

Aprovada a Nules la ordenança reguladora de l'iniciativa 'Menjar a Casa'

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 24 segundos

Noticias Relacionadas

L’Ajuntament de Nules ha aprovat recentment l’ordenança municipal del servei “Menjar a casa”, amb la qual el que es pretén és adaptar la normativa autonòmica vigent a la realitat social del municipi de Nules.

En aquest sentit, cal assenyalar que encara que aquest servei es presta a Nules des de fa molt anys, ha estat a partir de l’any 2022 quan la Generalitat Valenciana va cedir la gestió d’aquest programa al consistori, per la qual cosa i per a així portar a terme aquesta gestió directa des de la regidoria de Serveis Socials, és necessària una ordenança municipal.

De manera que, aquesta ordenança contempla, entre d’altres, els requisits de les persones usuàries, les comptabilitats, o el finançament. A més, dels drets i obligacions i règim sancionador que han de complir les persones beneficiàries.

De fet, aquest programa està dirigit a persones en situació de risc per motius d’edat, diversitat funcional, incapacitat o dependència; a persones que no disposen de cap suport sociofamiliar o que aquest siga insuficient; a aquelles persones que encara que visquen acompanyades les persones convivents presenten idèntiques característiques d’edat o discapacitat; o a persones que no superen tres voltes el valor de IPREM anuals a 12 pagues per a un sol·licitant.

Amb tot, el regidor de Serveis Socials, Ramón Martínez, explica que “actualment a Nules es compta amb un total de 12 places, de manera que aquest servei busca proporcionar una nutrició adequada que contribueixi a millorar la salut, el benestar i la qualitat de vida de les persones usuàries especialment de les persones majors”.