Noticias Castellón
jueves, 11 de agosto del 2022 | Última actualización: 22:42

L'italià Antonio Nuccio logra el primer Doble Títol Internacional de l'UJI junt amb la Universitat de Pavia

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 3 segundos

Noticias Relacionadas

El conveni va ser signat en 2016 i fins ara ha comptat amb sis alumnes que s'han format en l'UJI

Castellón Información

L'alumne italià Antonio Nuccio s'ha convertit en el primer estudiant a aconseguir la Doble Titulació Internacional (DTI) entre el Grau en Arquitectura Tècnica de la Universitat Jaume I de Castelló i el Cors di Laurea Magistrale in Ingegneria Edile-Architettura de la Universitat de Pavia després de la defensa la setmana passada del treball final de grau. Nuccio havia cursat estudis en la universitat pública de Castelló durant el curs 2017-2018 en el marc del conveni de Doble Titulació Internacional signat en 2016 entre les dues institucions.

El treball titulat «Progetto di ampliamento di una struttura ricettiva all'ària aperta. Case mobili per una nuova forma di Turisme Sostenibile» ha sigut dirigit pels professors Carlo Berizzi i Lucca Trabattoni, de la Universitat de Pavia. L'acte de defensa ha tingut lloc per videoconferència, atesa la situació causada per la Covid-19, al qual ha assistit el professor de l'UJI Joaquín Ángel Martínez Moya, qui ha destacat l'excel·lent treball realitzat per Antonio Nuccio.

El DTI entre el Grau en Arquitectura Tècnica de l'UJI i el Cors di Laurea Magistrale in Ingegneria Edile-Architettura de la Universitat de Pavia (Itàlia) té la particularitat de combinar un títol de grau (UJI) i un títol de màster (Pavia). Per a això, l'alumnat del Grau en Arquitectura Tècnica en l'UJI ha de completar dos cursos en la Universitat de Pavia, i l'estudiantat del Cors di Laurea Magistrale in Ingegneria Edile-Architettura de la Universitat de Pavia ha de superar un curs acadèmic en l'UJI, i en finalitzar, reben tots dos títols. El conveni va ser signat en 2016 i fins ara ha comptat amb sis alumnes que s'han format en l'UJI.

Les dobles titulacions internacionals són un important instrument d'impuls de la mobilitat internacional i permeten al nostre estudiantat obtenir una acreditació professional en dos països diferents, facilitant la seua ocupabilitat gràcies a la projecció internacional de la seua formació. L'UJI compta amb dobles titulacions internacionals en l'àmbit de l'enginyeria (EURUJI) amb l'Institut National des Sciences Appliquées (INSA) de Tolosa i Lió, en l'àmbit de l'arquitectura amb la Università degli Studi di Pavia i en l'àmbit d'economia i empresa amb la Università degli Studi di Modena e Reggio Emilia i la Università degli Studi di Cagliari.