Noticias Castellón
viernes, 14 de junio de 2024 | Última actualización: 18:29

Almassora inicia les festes de Santa Quitèria amb la solta de 16 bous al carrer

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 39 segundos

Noticias Relacionadas

L' ajuntament d'Almassora i el Consell mostren el seu suport als ‘bous al carrer’ i destaquen la identitat i tradició taurina del municipi durant el primer dia de festes

Almassora comença les festes en honor a Santa Quitèria, reconegudes com d'interès turístic provincial. Aquest primer dissabte festiu ha destacat per l'inici dels festejos taurins, amb una programació que ha inclòs la solta de 16 bous de les més prestigioses ramaderies. Els bous al carrer, símbol indiscutible de les festes almassorines, han rebut el suport total del Consell, tal com ha quedat palès amb la visita de la consellera d'Interior i Justícia, Elisa Núñez, i el director general d'Interior, Arturo Alepuz.

L'alcaldessa d'Almassora, Maria Tormo, acompanyada de membres de la corporació municipal, ha rebut, a l'Ajuntament, a Núñez, qui ha firmat en el llibre d'honor. Posteriorment, la consellera ha visitat el recinte taurí, a la Vila, i els corrals com a mostra de suport als bous al carrer, on Almassora és un clar exponent.

La consellera ha assenyalat que la Comunitat és la regió espanyola en la qual més festejos se celebren, ja que l'any passat van ser més de 8.600, sent la província de Castelló líder amb quasi 4.500 festejos de bous al carrer. “Els bous són cultura i pertanyen al poble, amb independència de si som aficionats, per la qual cosa a les institucions ens correspon respectar i treballar perquè se celebren en un marc d'absoluta seguretat”.

D'igual mode, Núñez ha demanat que cessen els atacs als festejos taurins, amb relació a la supressió, per part del Govern central, del Premi Nacional de Tauromàquia. En este sentit, la consellera ha recordat que l'edició dels Premis Bous al Carrer 2024 tindran una menció honorífica a la tauromàquia “perquè els bous són una tradició espanyola”.

“Almassora és un poble de bous, d'afició arrelada, de la millor afició, en el qual la tauromàquia té l'espai que mereix com una peça fonamental de la nostra cultura i les nostres tradicions”, ha assenyalat l'alcaldessa. Tormo ha posat en relleu l'enorme paper que exerceixen les penyes i colles per a situar a Almassora com una plaça de primera dins dels festejos taurins populars.

Jornada festera del dissabte

A les 18.00 hores, es va soltar el bou del poble de la ramaderia de Gabriel Rojas, patrocinat per l'Ajuntament, un bou de l'ACT Santa Quitèria, també de Gabriel Rojas, i un altre exemplar de l'ACT La Picaora i El Jaleo del ferro Sánchez de Alva, amb eixida des de la plaça de la Picaora. A la nit, es van embolar.

A les 19.30 hores, es va inaugurar l'exposició de Carmen Mansilla titulada Musas, semimusas y corcheas en CaixAlmassora. I durant la nit, va actuar Soraya, en la plaça Espanya, on a partir de les 23.00 hores va actuar un DJ en el Recinte Fester.

Així mateix, durant tota la jornada van haver activitats infantils, tardeos organitzats per penyes i colles, música en directe en la Fonda del Vi, entrada de vaques al migdia i un esdeveniment de canoes en l'embarcador del paratge de Santa Quitèria.