Noticias Castellón
jueves, 09 de febrero del 2023 | Última actualización: 21:45

Almassora supera el milió d’euros en 2023 després de proposar l'adequació del local de Fàtima

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 27 segundos

Noticias Relacionadas

L'Ajuntament impulsarà nous aularis per a realitzar cursos de formació i activitats orientades a la participació del veïnat en temes especials com la cerca d'ocupació o la convivència

L'àrea de Contractació de l'Ajuntament d'Almassora ha proposat aquest matí a adjudicació a l'empresa Eiffage Energia Sistemes per a l'adequació del local de Fàtima i la seua conversió en oficines veïnals per valor de 159.985,21 euros. Després d'aquest procediment, Almassora supera el milió d'euros en 2023, cofinançats al 50% amb els fons FEDER de la Unió Europea, gràcies al mirador de Santa Quitèria, l'actuació en el barri de Pío XII, la reforma de l'avinguda Castelló, el circuit de bicicletes BMX i la proposta d'adjudicació de hui.

En aquest sentit, Almassora ha superat el milió d'euros des que va entrar en vigor el pressupost municipal amb cinc projectes europeus que acabaran en 2023: creació del mirador de Santa Quitèria (401.515,54 euros), finalització de la remodelació del barri de Pío XII (28.808,34 euros), intervenció en l'avinguda Castelló (150.869,90 euros), construcció del circuit de bicicletes BMX (301.332,83 euros) i l'adequació de les noves oficines veïnals de Fàtima (159.985,21 euros).

D'aquesta manera, la signatura Eiffage Energia Sistemes s'ha imposat a la seua competidora en la licitació d'aquesta obra, sempre que entregue tota la documentació necessària en els terminis fixats pel personal de Contractació del consistori. Les noves oficines veïnals, que se situaran al carrer 9 d'Octubre número 56 a escassos metres de la seu actual de San Pablo, compten amb un termini d'execució de cinc mesos des de l'acta de replanteig per a iniciar l'actuació.

L'objectiu dels treballs és donar ús a un local que manca d'activitat i que compta amb un espai total de 183,63 metres quadrats en l'encreuament entre els carrers San Pablo i Transformador. La remodelació permetrà a l'Ajuntament d'Almassora incoporar dependències en aquest espai, així com despatxos per a les diferents associacions del barri, una sala de reunions, magatzems i lavabos. L'arquitecte local, José Manuel Martinavarro, ha sigut el responsable del disseny del recinte.

La intenció de l'equip de govern és atendre amb aquesta intervenció les necessitats socials del barri i fer de l'entorn un espai molt més acollidor per a afavorir les relacions veïnals. Així, l'empresa proposada a adjudicació haurà d'incorporar quatre despatxos (tres per a les associacions del barri i un per a ús del consistori), tres magatzems dirigits exclusivament a les organitzacions veïnals i una sala de reunions àmplia. El plec de condicions exigeix uns lavabos accessibles a totes les persones.

Gràcies a la transformació d'aquest local, l'Ajuntament d'Almassora impulsarà nous aularis per a realitzar cursos de formació i activitats orientades a la participació del veïnat en temes especials com la cerca d'ocupació o la convivència entre les diferents generacions del barri de Fàtima. La integració dels diferents col·lectius, així com l'atenció a les persones majors i dones en risc d'exclusió també seran temes protagonistes.