Noticias Castellón
sábado, 04 de febrero del 2023 | Última actualización: 22:25

Almassora activarà al febrer el calendari de prospeccions i fumigacions per a previndre l'aparició de mosquits a l’estiu

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 41 segundos

Noticias Relacionadas

L'absència de pluges dels últims mesos, al costat del recent descens de les temperatures, han afeblit el repunt de les larves

L'Ajuntament d'Almassora, a través de l'empresa contractada per a previndre l'aparició de mosquits, activarà al febrer el calendari de prospeccions i fumigacions, que continuarà al març i s'intensificarà entre abril i octubre. Els mesos amb major activitat prevista seran juny, juliol i agost.

Tal com han indicat des del departament de Medi Ambient, l'absència de pluges dels últims mesos, al costat del recent descens de les temperatures, han afeblit el repunt de les larves, com sí ha ocorregut en altres ocasions. Així, l'empresa encarregada dels tractaments acumularà les jornades de treball de gener en els pròxims mesos, quan esperen major impacte de mosquits.

Tant la revisió de les zones susceptibles d'aparició de larves com les pròpies fumigacions afectaran a: àmbit de marjal, zones d'inundació temporal, riu Millars, basses de reg, canals, séquies de reg, embornals, solars urbans, fonts ornamentals i públiques, zones d'arbratge i enjardinades del nucli urbà de la població, parcs i jardins del districte marítim i instal·lacions municipals.

El procés de licitació i adjudicació del servei va finalitzar el mes de maig passat, moment en què consistori i l'empresa guanyadora del concurs, d'entre les cinc que es van presentar, van formalitzar un contracte que aconsegueix els 16.335 euros anuals. Cal recordar que l'Ajuntament va reservar més de 26.000 euros per any per a aquest fi en la licitació. El contracte té una duració de dos anys amb dues possibles pròrrogues anuals.

Tal com especifica el plec redactat pel departament de Medi Ambient, l'empresa utilitzarà com larvicida un producte especifique contra les larves de mosquit que presente nul·la toxicitat per als mamífers, peixos, ocells i altra fauna. Com adulticida utilitzarà un insecticida prou eficaç i al seu torn de la menor toxicitat possible. Queda expressament prohibit l'ús de tractaments que revisten perillositat per als cultius o per a la fauna de la zona a tractar.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí