Noticias Castellón
domingo, 27 de noviembre del 2022 | Última actualización: 12:45

Almassora obri hui les portes de la mostra d'indumentaria de la reina i les dames de les festes 2022

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 40 segundos

Noticias Relacionadas

La mostra recull alguns dels vestits que lluiran les joves durant el seu regnat i, com a novetat, la vestimenta dels menors portadors

Castellón Información

La reina de les festes d'Almassora 2022, María Gonell Esteve, i la seua cort d'honor, Alba Pesudo Luis i Nerea Montanos Sabiote, inauguren aquesta vesprada, a les 20.00 hores, l'exposició d'indumentària tradicional en la primera planta del Espai Mercat. La mostra recull alguns dels vestits que lluiran les joves durant el seu regnat i, com a novetat, la vestimenta dels menors portadors. La sala estarà oberta al públic durant el cap de setmana de 10.30 a 13.30 hores i, a la vesprada, de 17 a 20.30 hores.

L'exposició d'indumentària és el primer acte de la setmana de festes de Santa Quitèria que el municipi recupera des de la pandèmia. En aquest sentit, la ciutadania pot tornar a apreciar, després de dos anys, els dies 6, 7 i 8 de maig la vestimenta tradicional de llauradores i saragüells reavivant, d'aquesta manera, les tradicions valencianes.

Per aquest motiu, la sala del Espai Mercat divideix el seu espai en diferents reservats perquè cadascuna de les joves i els seus portadors exhibisquen i lluïsquen la qualitat dels vestits, sabates, davantals i mantellines amb l'ajuda de maniquins i faristols. A més, per a omplir l'espai de més color i vitalitat, la mostra estarà decorada amb flors, fotografies de les representants de les festivitats i la placa acreditativa de la reina i les dames.

Així mateix, l'exposició l'ha preparada la Junta Local de Festes amb l'ajuda de les famílies de les representants, que han cedit part del seu armari perquè el veïnat contemple la preservació de les tradicions d'Almassora. Per això, a la inauguració també acudiran la màxima representant dels festejos de 2019, Nuria Alcalde Vedrí, i les seues dames, Mar Rouco Cantavella i Núria Dealbert Lafuente, a les quals, juntament amb la cort d'honor de 2022, l'alcaldessa, Merche Galí, i la regidora de Festes, Isladis Falcó, obsequiaran amb flors.