Noticias Castellón
martes, 26 de septiembre del 2023 | Última actualización: 14:24

Almassora millora les rutes escolars amb senyalització nova

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 58 segundos

Noticias Relacionadas

La junta de govern local de l’Ajuntament d’Almassora ha aprovat el reforç de la senyalització viària en entorns escolars, després d’un estudi en profunditat realitzat per la Policia Local per a detectar possibles necessitats i accions a desenvolupar. L’objectiu és millorar la seguretat d’alumnes i famílies durant els desplaçaments a peu als centres educatius.

Així, en l’informe policial es deixa constància del risc que suposa el flux diari de vehicles, amb prop de 2.000 cotxes circulant pel terme municipal. D’aquí ve que es proposen diferents mesures per a millorar la seguretat dels escolars, com el repintat de tots els passos de vianants, especialment, aquells pròxims a centres educatius, així com l’ampliació de la senyalització horitzontal de perill en totes les àrees escolars, garantint la seva visibilitat i l’atenció als conductors. També es presta especial atenció a la senyalització vertical de perill amb fons groc fluor i la llegenda Zona escolar.

La localització proposada per a aquests reforços de senyalització es realitzarà entorn dels sis col•legis públics d’Almassora, l’escola infantil San José i l’IES Vila-roja. En concret, en el cas del col•legi Cardenal Cisneros la senyalització es millorarà en la plaça Santa Teresa i al carrer Sant Quitèria creues amb Sant Lluís i amb San Salvador. Quant a l’Ochando i l’IES Vila-roja, s’actuarà al carrer Benassal travessi amb carrer Vila-roja i al carrer Canysset encreuament amb Séquia Parra.

En el col•legi Santa Quitèria, la senyalització es millorarà al carrer Drets Humans encreuament amb avinguda José Ortiz, mentre que en el Regina Violant afectarà el carrer Constitució Espanyola amb Sant Ildefons. En el cas de Boqueres s’instal•laran els senyals al carrer Constitució Espanyola i, en el col•legi Riu Millars, es farà el propi en l’avinguda José Ortiz.

Quant a l’escola infantil San José, es reforçarà la senyalització al carrer Sant Jaume i, en l’IES Vila-roja, s’actuarà en l’avinguda Generalitat, així com en l’encreuament amb l’avinguda Castelló.

L’actuació de millora de la senyalització viària per a afavorir les rutes escolars compta amb un pressupost pròxim als 10.000 euros.

“Volem millorar la seguretat viària cara a la volta a les aules per a facilitar als alumnes i les seves famílies els desplaçaments a peu als centres”, ha explicat la regidora de Seguretat Ciutadana,