Noticias Castellón
miércoles, 05 de octubre del 2022 | Última actualización: 11:41

Les penyes taurines d'Almassora lliuren a Jacinto Ortega el trofeu a millor bou de les festes

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 3 segundos

Noticias Relacionadas

L’astat de La Cardenilla aconsegueix eixida i presència; Sorando, millor embolada

Castellón Información

Les penyes taurines d'Almassora han premiat a l'exemplar de Jacinto Ortega exhibit el dilluns 20 de maig com a millor bou de les festes de Santa Quitèria. “Presumit” ha aconseguit la unanimitat de tots els col·lectius que han assistit a les votacions durant el tradicional esmorzar celebrat en Caixalmassora. L'entitat premia amb 600 euros a les penyes Els Vint, La Brusa, La Colla, Els Casats, l’Aberració, El Garbo, La Galbana, L’Estocà, El Roser, La Tribu i Tots Tancats.

En les votacions ha quedat en segon lloc el Cebada Gago exhibit el diumenge i el Román Sorando número 15 que va formar part del lot del tancament. Aquest últim també s'ha alçat amb el trofeu a la millor embolada que patrocinen les penyes La Tabarra i La Galbana. Per part seua, la penya El Corb ha entregat el premi a millor eixida a l'exemplar de La Cardenilla bregat el dijous en substitució del Montes de Oca acartellat.

No és l'únic triomf que han aconseguit els integrants de l'agrupació formada per Sant Roc, K-Nut, El Duro, El Desfase, La Gleva, La Kolva, La Trama, La Priva i La Trieka. Tots ells han recollit també el guardó a millor presència. En segon lloc ha quedat l'exemplar número 44 de Román Sorando exhibit en el tancament i, finalment, el Montes de Oca ha quedat en tercer lloc.

Al final de l'esmorzar, l'alcaldessa d'Almassora en funcions, Merche Galí, ha ressaltat que “gràcies a aquest cartell taurí aconseguim que ens coneguen i ens reconeguen com a poble taurí dins i fora de la província, que més gent vinga a visitar-nos i que l'hostaleria local es beneficie d'aquest atractiu”.

Concurs de ramaderies

D'altra banda, la regidora de Festes en funcions, Isladis Falcó, ha revelat els premis del concurs de ramaderies. El jurat ha situat le vaques d’ Hermanos Cali (Moixent) com a vencedores del certamen, per la qual cosa tenen assegurada una nova exhibició en les festes d'octubre. En segon lloc ha quedat Hermanos Bellés (Torre d'En Besora), mentre que Raúl Monferrer (Formiche Alto) s'ha alçat amb el bronze.

L'edil ha animat a les penyes, “impulsores del 90% de la festa taurina, a continuar treballant unides per a repetir un cartell com el de Santa Quitèria i mantindre el tancament de salvatges que tan bons resultats aconsegueix”.