Noticias Castellón
domingo, 04 de diciembre del 2022 | Última actualización: 12:08

Almassora iniciarà oficialment aquesta nit les festes en honor a la Mare de Déu del Roser amb el Esclat de Festa

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 51 segundos

Noticias Relacionadas

El programa de festes abastarà una varietat de 108 actes per a tots els públics amb un cartell taurí que aconseguirà els 19 cerrils

Almassora iniciarà oficialment aquesta nit les festes en honor a la Mare de Déu del Roser amb el Esclat de Festa, que tindrà lloc en la recent guardonada plaça Major. Així, la reina, María Gonell Esteve, i la seua cort d'honor anunciaran l'inici de la setmana gran a tot el veïnat des del balcó de Ca la Vila. El programa abastarà una varietat de 108 actes per al gaudi del públic amb un cartell taurí que aconseguirà els 19 cerrils. L'alcaldessa, Merche Galí, i representants de la corporació municipal han començat aquest matí amb els actes en visitar a les tres persones centenàries del municipi.

D'altra banda, durant el cicle festiu, el consistori oferirà hui un servei gratuït d'autobús que allargarà als dies 1,7 i 8 d'octubre. La primera parada serà en la gasolinera del Recinte Fester a les dues del matí i passarà cada hora fins a les sis. El bus realitzarà el recorregut habitual a la platja a les quatre del matí. Les parades oficials seran els carrers Boqueres, Nou d'octubre, Transformador (Fàtima), Grup Pío XII i Sant Jaume. Els usuaris podran sol·licitar al conductor que pare en qualsevol moment del recorregut.

Igualment, el consistori posarà a la disposició del veïnat punts violeta en el Recinte Fester i en el Casal del Vi a partir de hui. A les activitats de la jornada se sumarà la inauguració de l'exposició de pintura ‘El sentiment del color’ de Luis Bolumar a les 19.15 hores en CaixAlmassora. D'altra banda, l'estrena del nou Casal Jove tindrà lloc a les 20 hores. La nit continuarà amb el Esclat de Festa per a proclamar l'inici de les festes a les dotze i seguirà a la una i mitja de la matinada amb la inauguració del Recinte Fester.

En un altre ordre de coses, la Vila obrirà demà la setmana taurina amb el tancament de sis bous de la ramaderia de La Palmosilla a les 12 hores. A més, després de l'èxit en les passades festes de Santa Quitèria, l'Ajuntament reprendrà el Festival 0’0 per a menors de 18 anys amb el dj local Danny Mads en el Recinte Fester. El cap de setmana conclourà el diumenge 2 d'octubre a les 19 hores amb la missa solemne, seguida de la processó, en la parròquia de la Nativitat en honor a la Verge del Rosari.

Així, a partir del dilluns 3 fins al diumenge 9 d'octubre, tant el veïnat d'Almassora com els residents de localitats pròximes gaudiran d'una variada programació amb activitats per al gaudi de tots els gustos. Concerts, gastronomia, exposicions, esport, exhibicions i carreres de bous. “Seran les primeres festes del Roser sense cap mena de restricció sanitària per la pandèmia, per la qual cosa esperem una gran afluència de públic”, ha comentat la regidora de Festes, Isladis Falcó.

L'edil ha fet una crida a la ciutadania perquè, durant les carreres de bous, menors i persones que no estiguen en condicions de córrer s'abstinguen de participar. “Enguany Almassora compta amb un cartell taurí que inclou 19 salvatges i és necessària la conscienciació ciutadana perquè les sessions ocórreguen sense accidents”, ha sol·licitat Falcó. D'igual manera, hi haurà un dispositiu de 214 serveis que vetlarà pel correcte esdevenir de les festes.