Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
miércoles, 29 de marzo del 2023 | Última actualización: 23:21

Advertisement
Advertisement

Almassora celebra la II fira flamenca amb caballistas, exhibicions de ball i actuacions musicals

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 3 segundos

Noticias Relacionadas

La indumentària pròpia d’aquesta cita va prendre la carpa durant tot el matí amb les demostracions de sevillanes i flamenc

Castellón Información

El Recinte Fester d’Almassora va celebrar ahir la II Fira flamenca amb concentració de caballistas, exhibicions de ball i tres actuacions musicals en directe durant la vesprada. La indumentària pròpia d’aquesta cita va prendre la carpa durant tot el matí amb les demostracions de sevillanes i flamenc, que van reunir afeccionats i experts en el recinte.

La regidora de Festes en funcions, Isladis Falcó, va recordar que la proposta, que compta amb l’organització de Cavalls d’Almassora, va veure la llum l’any passat amb gran èxit de públic, per la qual cosa l’Ajuntament d’Almassora ha considerat oportú repetir la cita per a atendre la demanda. “Són moltes les persones que senten afecte en el nostre municipi per aquest tipus de música i cultura popular i aquesta és una possibilitat de gaudir de les arrels flamenques sense necessitat de desplaçar-se al sud”, va assenyalar Falcó.

La jornada va començar a primera hora amb la concentració de cavallistes en la carpa i la pujada al paratge de Santa Quitèria per a compartir un esmorzar de germanor. Per part seua, en el Recinte Fester van sonar els primers compassos musicals a partir del migdia amb les demostracions de ball de les acadèmies participants.

Fins a quatre centres van col·laborar amb les exhibicions del seu alumnat sobre l’escenari de la carpa. En aquesta ocasió van participar DeArte, de Jenny Marsó; Bougis Danse, amb Laura Vega; Clave y Compás, de Carolina Montilla; i Escola PR Moviments, amb Aida Lara.

Sobre les 14 hores es va celebrar el menjar de germanor. Per a això, l’organització va posar a la venda polseres a un preu únic de 15 euros que va incloure una ració de paella, una beguda i aperitiu. Després d’aquest recés per a recuperar forces, la vesprada i la nit van quedar reservades per a les actuacions dels tres grups contractats per a l’ocasió.

Entre les actuacions van destacar els locals DeAlma a les 16.30 hores. Dues hores més tard l’actuació de Rumba Sierra i, finalment, Mercedes García, ‘La Meligrana’, van tancar la jornada a partir de les 20.30 hores. “Entenem que és un cartell de primer nivell per a atendre un públic exigent, coneixedor d’aquesta música i fidel seguidor dels grups i cantants capdavanters”, segons Falcó.

Advertisement
Advertisement