miércoles, 1 de diciembre, 2021  |  
Almassora reuneix els encarregats dels premis honorífics de la Gala de l’Esport Local Almassora reuneix els encarregats dels premis honorífics de la Gala de l’Esport Local

- 30 septiembre, 2017 -

S'han trobat 46 agrupacions per a anunciar les festes en honor a la Mare de Déu del Roser Almassora reuneix els encarregats dels premis honorífics de la Gala de l’Esport Local

Castellón Información

El Pregó d’Almassora ha reunit aquesta vesprada a 46 agrupacions per a anunciar l’arribada de les festes en honor a la Mare de Déu del Roser, que començaran divendres que ve. D’aquesta forma, la Junta Local de Festes recuperarà la cavalcada suspesa en les celebracions de Santa Quitèria a causa de la pluja i que aquesta vesprada recorrerà l’itinerari de costum amb 19 carrosses. A la nit, l’orquestra Sparta actuarà en la plaça Pere Cornell.

El Pregó partirà a les 17.00 hores de l’avinguda José Ortiz i passarà pels carrers Sant Lluís, Santa Quitèria, Sant Marc, Sant Ramon i Trinitat. Efectius de la Policia Local, voluntaris de la Junta Local de Festes, membres de seguretat privada i voluntaris de Protecció Civil vetlaran per la seguretat durant l’acte. A més, com és habitual en els últims anys, únicament la carrossa de la reina de les festes, Paula Cubertorer, i les dames Alba Caravaca, Andrea Sánchez, Mónica Moral i Irene Delgado llançaran els 800 quilos de caramels al públic per a evitar accidents.

Almassora Pregon (1)

El Pregó iniciarà el seu pas amb animació per als més xicotets. A continuació desfilaran els parvularis, el Club Patí Santa Quitèria i les carrosses dels col·legis. Entre els vehicles de les escoles passaran Rollers Almassora Club Patí, Tambors de Passió i Bruixes, Pim pam pum. La cavalcada continuarà amb la representació d’algunes associacions locals com a Grup Scouts Tramuntana, Centre d’Esplai, Lluïsos Almassora i Penya Flamenca Luis de Còrdova.

Els encarregats d’obrir la secció històrica seran els integrants de l’Associació de Moros i Cristians d’Almassora, que precediran a la Escola de Dolçainers i Tabaleters Coll de Mola de la Pobla Tornesa, Dolçainers de Castelló, el moro Ben-Afelí i Favorita, la carrossa infantil de moros, l’Associació Cultural Dames i Cavallers d’Uixo amb Na Violant d’Hongria i tancarà aquest apartat Jaume I el Infant, procedent de Rubielos de Mora.

La Associació de Gegants i Cabuts de Benicàssim obrirà la secció costumista, l’última del Pregó. Després d’ells desfilaran la Colla Gegants i Cabuts d’Onda, els Dolçainers i Tabaleters d’Artana, la Escola Municipal de Dança Tradicional El Torrelló d’Almassora, la Colla de Dolçainers i Tabaleters Els Gols d’Almassora, la Associació Cultural el Torrelló d’Almassora amb els gegants i cabezudos Llorenç, Quiterieta, Ben-Afeli, Malafa i Panderoleta.

Almassora Pregon (4)

Per a finalitzar la desfilada eixirà la carrossa portadora de la tradicional caldera, els clarines, el pregoner i, finalment, la reina i les dames. La Unió Instructiu Musical La Esmeralda tancarà una cavalcada ajornada que la Junta Local de Festes ha aprofitat per a canviar els versos del Pregó, que llegirà Jaime Vaquer, en dos sentits: modificar l’antic “alcalde” per “alcaldessa” i “Santa Quitèria” per la “Mare de Déu del Roser”. El text queda així: “Per ordre de la senyora alcaldessa és fa saber: Tots els fills d’aquesta vila d’Almassora, afiliats i forasters, segueixen sabedors i coneguen, que és començada amb solemnial pregó i manifest, la festa major patronal en llaor a la Mare de Déu del Roser en agraïment al seu patronatge”.

Whatsapp Telegram