Noticias Castellón
viernes, 12 de julio de 2024 | Última actualización: 20:08

Almassora duplica les valoracions de dependència

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 42 segundos

Noticias Relacionadas

El Servici d'Atenció a la Dependència dels Servicis Socials de l'Ajuntament d'Almassora ha duplicat este exercici el nombre de valoracions realitzades a persones dependents en els seus domicilis, agilitzant d'esta manera la tramitació necessària perquè estos veïns puguen ser incorporats al sistema autonòmic i reben la prestació corresponent. En concret, des de gener a abril d'enguany, s'han efectuat 102 valoracions i 36 revisions dels Projectes Individualitzats d'Atenció (PIA), enfront de les 47 valoracions realitzades l'any passat en eixes mateixes dates, quan es van dur a terme 21 revisions de PIA.

“Estem treballant per a agilitzar al màxim possible tota la burocràcia en matèria de dependència, perquè sabem que quan les famílies acudeixen a este servici requereixen celeritat i d'una resposta ràpida”, ha explicat la regidora de Benestar Social, Eugenia Martinavarro, qui ha insistit que l'atenció a les persones i, especialment, a aquelles que presenten un grau de vulnerabilitat major pel motiu que siga és una prioritat per a l'equip de govern de Maria Tormo.

Quant al nombre de sol·licituds en este primer quadrimestre de l'any, s'han rebut un total de 85, de les quals 64 van ser inicials per al corresponent reconeixement de dependència i 21 de revisió per agreujament. Unes xifres molt superiors al passat exercici, on en les mateixes dates, es van rebre 54, 39 inicials i 15 de revisió.

El Servici d'Atenció a la Dependència va atendre presencialment en els primers quatre mesos de l'any a més de 357 persones, atés que es tracta d'un servici amb una gran demanda per part de la ciutadania atenent factors demogràfics, a l'envelliment i la longevitat més gran de la població, una major esperança de vida, qüestions de salut o de diversitat funcional/discapacitat, etc.

Martinavarro ha destacat l'esforç que el treballador social encarregat del servici realitza perquè els procediments es duguen a terme complint els terminis. Una vegada es realitza la tramitació i la valoració per part de l'Ajuntament, ja correspon a la Conselleria de Servicis Socials aprovar i concedir l'ajuda pertinent.