Noticias Castellón
miércoles, 07 de diciembre del 2022 | Última actualización: 14:26

Almassora dedica el mes de novembre a les activitats de lluita contra la violència de gènere

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 33 segundos

Noticias Relacionadas

La Policia Local d'Almassora també participa en els actes previstos contra la violència de gènere amb un taller de defensa personal

La regidora d'Igualtat de l'Ajuntament d'Almassora, María José Tormo, ha presentat els actes organitzats pel seu departament per a la segona quinzena de novembre amb motiu del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència de Gènere el pròxim 25 de novembre. La programació d'activitats gratuïtes impulsades pel consistori abasta un total de 12 esdeveniments dirigits a tots els rangs d'edat de la població d'Almassora, amb l'objectiu de conscienciar a la ciutadania davant una de les xacres socials més agudes.

D'aquesta manera, l'Ajuntament ja ha executat dos dels 12 actes durant la primera quinzena de novembre amb l'exposició ‘Sé mi cómplice: stop trata’, situada des del dia 4 en el Espai Mercat. A més, la sala de formació del consistori va acollir dijous passat durant tres hores el taller gratuït ‘Planes de igualdad’, dirigit a dones del municipi.

D'altra banda, la Policia Local d'Almassora també participa en els actes previstos contra la violència de gènere amb un taller de defensa personal. Els agents impartiran quatre sessions d'una hora i mitja de duració que tindran lloc en el camp de futbol de Boqueras demà, el dijous i el dissabte, a més de l'1 de desembre, totes elles des de les 9.30 fins a les 11 hores. Les dones d'Almassora interessades poden inscriure's en el correu igualtat@almassora.es.

El dilluns que ve, des de les 10 fins a les 11.30 hores, el taller de prevenció de la violència de gènere ‘No esperes más’ ocuparà també la sala de formació del consistori. Les places són limitades i les persones interessades han de sol·licitar la seua participació a través del correu electrònic d'igualtat. Amb aquest mateix procés d'inscripció o ben en línia, la joventut podrà participar en la xarrada del Casal Jove ‘Internet seguro: cómo prevenir, identificar y preservar la seguridad en Internet. Principales amenazas y riesgos’, dimarts que ve des de les 9.30 fins a les 12 hores.

El dijous 24 de novembre en el mateix espai, horari i mètode d'inscripció que l'anterior tindrà lloc la xarrada ‘Para, piensa y conéctate contra la violencia de género, ciberviolencia de género’. A partir de les 18 hores la plaça Pere Cornell acull el contacontes ‘Contamos todos’. Un dia després a partir de les 12 hores, el mateix lloc celebrarà l'acte institucional amb la lectura del manifest contra la violència de gènere en el seu moment internacional.

Finalment, el mateix 25 de novembre comptarà amb l'espectacle de música, teatre i dansa ‘Invisibles’ a la Casa de la Cultura a partir de les 19 hores, amb entrada lliure fins a completar aforament. Els centres educatius també tindran la seua participació en aquesta programació d'actes gratuïts amb els teatres ‘De portes per a dins’ i ‘Bésame 2.0’, a més dels tallers d'igualtat i prevenció de la violència de gènere.