Noticias Castellón
lunes, 06 de febrero del 2023 | Última actualización: 19:49

Almassora activarà un operatiu de seguretat de 214 serveis per a les festes del Roser

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 20 segundos

Noticias Relacionadas

La junta local de seguretat estableix un reforç d’operatius en el tancament i el recinte

L'Ajuntament d'Almassora ha acollit aquesta setmana la junta local de seguretat per a traçar el dispositiu de 214 serveis que vetlarà pel correcte esdevenir de les festes en honor a la Mare de Déu del Roser. La subdelegada del Govern, Soledad Ten, i l'alcaldessa, Merche Galí, van presidir la reunió amb els cossos de seguretat per a traçar l'operatiu, que marcarà la vigilància del tancament de bous salvatges en el matí de l'1 d'octubre i les nits d'activitat en el recinte fester com els punts de reforç del dispositiu.

El consistori espera una participació multitudinària en tractar-se de la primera setmana del Roser sense les restriccions de la pandèmia de coronavirus i comptar amb esdeveniments amb gran seguiment per part del públic. És per això que la Policia Local activarà a tota la seua plantilla entre serveis ordinaris i extraordinaris. A més, la Prefectura ha sol·licitat la presència de 24 voluntaris de Protecció Civil a la Diputació Provincial de Castelló per al tancament, l’Esclat de Foc, el sopar de ‘pa i porta’ i el castell de focs artificials de final de festa.

Per part seua, la Guàrdia Civil mantindrà presència intermitent en zones residencials allunyades del nucli urbà, estació de ferrocarril, polígons industrials i accessos a la població des de la CV-18 i la N-340. Al temps, reforçarà la labor de Policia Local en el recinte fester i la plaça d'Espanya i s'ocuparà de la gestió administrativa de possibles incidents en espectacles taurins que suposen lesions i atenció sanitària en aqueix recinte.

A aquest dispositiu se sumarà la Policia de la Generalitat també en el cas dels actes taurins, així com en l'àmbit de menors, establiments públics i la resta d'espectacles. D'aquesta manera, la prefectura de Policia Local vol reduir al màxim els incidents amb menors dins del recinte de ‘bous al carrer’ per a garantir unes festes el més segures possible.

Serveis de punts violeta

La localitat disposarà del servei de punts violeta que impulsa la Unitat d'Igualtat amb la col·laboració de Creu Roja per a garantir l'existència d'espais lliures de violència de gènere, afavorir actituds de respecte i relacions que eliminen qualsevol indici de violència.

Aquest espai de prevenció estarà a càrrec d'una psicòloga i una tècnica en integració social especialitzades en violència de gènere i persones voluntàries de Creu Roja Joventut formades i sensibilitzades en el context d'espais d'oci. La subdelegada del Govern ha aprofitat la reunió dels cossos de seguretat per a presentar els ventalls que estaran disponibles en els punts violeta sota l'etiqueta #SoloSíEsSí.