domingo, 29 de noviembre, 2020  |  
Almassora contractarà els serveis d’un bufet especialitzat per a al.legar al PAT i defensar els drets de la costa Almassora contractarà els serveis d’un bufet especialitzat per a al.legar al PAT i defensar els drets de la costa

- 30 octubre, 2020 -

L’Alcaldessa del municipi, Merche Galí, té previst traslladar als propietaris el calendari per a defensar els drets veïnals Almassora contractarà els serveis d’un bufet especialitzat per a al.legar al PAT i defensar els drets de la costa

L’Alcaldessa del municipi, Merche Galí, té previst traslladar als propietaris el calendari per a defensar els drets veïnals

Castellón Información

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, i la regidora de Territori, Carmina Martinavarro, van anunciar ahir als propietaris i veïns afectats pel Pla d’Acció Territorial (PAT) de Castelló que l’Ajuntament contractarà els serveis d’un bufet especialitzat per a presentar les al•legacions al pla i defensar els drets de la costa de la localitat abans del 22 de desembre, quan expira el termini.

Galí i Martinavarro es van reunir de manera telemàtica amb les persones interessades a conéixer l’afecció del PAT sobre Almassora, els recursos i terminis que maneja el consistori. La trobada, emés des de la sala de comissions de l’Ajuntament, es va estendre durant hora en una intervenció que va arrancar l’alcaldessa per a detallar la seqüència de publicació del document, el perjudici que causa que la Direcció General de Política Territorial deixe fóra d’ordenació urbana els habitatges i les possibilitats per a sol•licitar la modificació del pla.

Galí va avançar que l’Ajuntament oferirà als afectats el document elaborat per tècnics i gabinet extern perquè se sume el major nombre possible de persones a aquestes al•legacions, tant a nivell associatiu com individual. El treball, segons van indicar, part de la premissa que és una “injustícia” que s’ha de corregir. És prioritària l’eliminació del text del paràgraf que al•ludeix a deixar fora d’ordenació les propietats afectades pels 500 metres qualificats de risc tecnològic entre la tanca del polígon del Serrallo i el terme municipal d’Almassora.

Tal com van especificar, deixar fora d’ordenació suposa retallar drets sobre les propietats, en tant que perden valor en prohibir-se ampliacions i modificacions substancials, i de cara a futures vendes, mentre que carregues com els impostos es mantindrien invariables. “El PAT, de caràcter provincial, té un valor superior al PGOU d’Almassora i, de quedar-se com està, l’Ajuntament no podria concedir llicències d’obres més que per a treballs de manteniment”, va detallar l’alcaldessa.

Galí va abundar en la necessitat que el Consell impose al Serrallo les mesures de seguretat oportunes per a evitar que siga la població qui carregue amb la responsabilitat i els perjudicis. “És igual que quan des de l’Ajuntament autoritzem un negoci com un pub, que marquem les mesures que ha de prendre per a no causar molèsties, com la insonorització, no fem que siguen els veïns els qui insonoritzen les seues cases”, va comparar.

En aquesta línia, la regidora de Territori va recordar, en al•lusió a la creació del vial ràpid i la pantalla verda, que des del seu equip “havíem anat a la Conselleria a demanar recursos per a solucionar els problemes dels veïns i el que ens trobem damunt de la taula és una eina que el que fa és totalment el contrari”. Per tant, “no podem amagar aqueixa sensació que el tracte és injust”, va asseverar.

Per això, la seqüència que maneja el consistori passa per redactar un primer esquema d’al•legacions i traslladar-lo a la comissió de Territori el pròxim 9 de novembre. L’objectiu de l’equip de govern és que tots els grups polítics coneguen les línies bàsiques d’aqueixa reclamació municipal, així com decidir, en funció de l’avanç de la pandèmia, si és possible reunir de manera presencial a afectats o tornar a convocar noves trobades telemàtiques.

Google+
Whatsapp Telegram