Noticias Castellón
miércoles, 05 de octubre del 2022 | Última actualización: 10:54

Almassora contracta noves ramaderies per a donar rellevància a les entrades de vaques en el Roser

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 24 segundos

Noticias Relacionadas

Obri la contractació a ramat de les províncies de Saragossa i Tarragona, a més de la Comunitat Valenciana

La Comissió del Bou de la Junta Local de Festes ha ampliat enguany la contractació de ramat per a les entrades i proves de vaques per la Vila per a donar major rellevància a aquest acte que concentra a un gran nombre de públic. D'aquesta manera, als tradicionals ferros de la Comunitat se suman vaques d'Aragó i Catalunya amb l'objectiu d'atraure a més aficionats.

Així, la Junta Local de Festes ha presentat els huit ferros triats per a la setmana del Roser, entre els quals figuren els guanyadors de l'última edició de Santa Quitèria, la ramaderia que s'ocuparà de la vesprada reservada a les vaques el pròxim 7 d'octubre i, a més, l'exhibició nocturna d'enfundades en aqueixa mateixa jornada, a càrrec aquest any d’Hermanos Bellés.

D'aquesta manera, la comissió ha optat en aquest cas per cedir la vesprada taurina del divendres a Raúl Izquierdo, de Codo (Saragossa), per a provar els caps de bestiar d’encast majoritàriament Murube, que poden suposar un nou al·licient per als aficionats pel risc i abrivament associats al ferro aragonés. Les d’Izquierdo arribaran a la plaça Major de la Vila d'Almassora en una jornada amb una altra novetat al migdia. Es tracta del ferro d’Hermanos Príncep, de l'Ampolla (Tarragona) per a obrir un cap de setmana amb varietat de procedències.

Així, aqueix tram final de les festes en honor a la Mare de Déu del Roser comptarà també amb l'exhibició de Miguel Parejo, de Cabanes, en el migdia del dissabte 8 i amb els caps de bestiar de Fernando Mansilla, d'Ulldecona (Tarragona) per a tancar fira en la jornada dominical abans de les eixides dels dos últims cerrils del cartell.

El primer tram de la fira està reservat a ramaderies assídues a la Vila d'Almassora, com a Hermanos Guillamón, de Sant Joan de Moró, que obrirà el concurs el dilluns 3, seguit de La Paloma, de Xaló (Alacant), el dimarts. També repetiran en el recinte taurí els caps de bestiar d’Hermanos Monferrer, de Formiche Alto (Terol) el dimecres 5 i les d’Hermanos Bellés, de Torre d’En Besora, un dia després.

Seguretat en el recinte

Per part seua, l'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, ha redactat el bàndol amb les obligacions dels propietaris i usuaris d'habitatges a la Vila per a garantir la màxima seguretat i neteja del recinte. Així, l'arquitecte revisarà la instal·lació de cadafals, rateres, proteccions d'habitatges, collas i burladors metàl·lics en les voreres per a assegurar-se que compleixen el Reglament de Festejos Taurins Tradicionals en la Comunitat Valenciana, per la qual cosa tots els elements han d'estar instal·lats abans del 30 de setembre per a evitar arranjaments a última hora.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí