Noticias Castellón
domingo, 27 de noviembre del 2022 | Última actualización: 03:09

Almassora continua immersa en les festes del Roser amb les exhibicions taurines com a protagonistes

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 18 segundos

Noticias Relacionadas

La penya Gent del Bou protagonitzen el programa del dia i brinden exemplars de Torrehandilla i Chamaco amb eixida des de la plaça Major

Almassora continua immersa en la seua setmana gran en honor a la Mare de Déu del Roser amb les exhibicions taurines com a protagonistes de l'activitat en el barri antic, que en la jornada de hui recauen en els bous patrocinats per la penya Gent del Bou. Els joves que formen part d'aquesta entitat creada en les passades festes de Santa Quitèria protagonitzen el programa del dia.

Aquest ha començat amb la visita de la reina de les festes, María Gonell Esteve, i les dames, Nerea Montanos Sabiote i Alba Pesudo Luis, a la residència de la tercera edat Santa María Rosa Molas acompanyades per l'alcaldessa, Merche Galí, i la regidora de Festes, Isladis Falcó. Juntes han compartit la música de la xaranga Banana Boom amb les persones residents en el centre abans de la concentració de les penyes per a dirigir-se a la Vila.

El centre històric torna a ser hui epicentre dels festejos taurins amb l'entrada de vaques de La Paloma, de Xaló (Alacant), en la segona jornada del concurs de ramaderies i la doble exhibició de salvatges a la vesprada patrocinats per Gent del Bou. En primer lloc eixirà a la plaça Major ‘Enojado’, el negre mulat de Torrehandilla, i a continuació ho farà ‘Rompeola’, de Chamaco.

La vesprada continuarà amb el Festival Almacadabra. En aquesta ocasió serà la companyia La Troupe Malabó, amb l'espectacle ‘Parte la cabra’ la que traslladarà la màgia als més xicotets en la plaça Santa Teresa. A continuació arrancarà l'actuació musical amb el grup Dones en la plaça Espanya.

‘No hi ha bitllets’ per a la piragua

El departament de Sostenibilitat, organitzador de les rutes guiades en caiac programades per al pròxim 9 d’Octubre, ha comunicat que els tres grups habilitats han cobert ja tota l'oferta de places. Aquesta nova activitat prevista per a descobrir el bosc de ribera i els valors naturals del Millars tindrà lloc en el matí del diumenge, coincidint amb la festivitat de la Comunitat Valenciana.

Completen l'apartat mediambiental les activitats infantils, que en aquesta ocasió es distribueixen entre els tallers en Darremur Orgànic i l'anellament científic d'ocells. L'alumnat dels col·legis d'Almassora aprofita que la setmana de festes és lectiva en el calendari escolar per a, entre altres, estudiar la biologia dels ocells, els seus moviments migratoris i nidificació amb el seguiment de les anelles ancorades en les potes. La zona recreativa dels Reballadores i el parc del Pintor Manolo Pesudo són els emplaçaments triats per a traslladar les aules a l'aire lliure.