martes, 26 de octubre, 2021  |  
Almassora començarà la nova excavació en el Torrelló al febrer després dels indicis de noves restes en el recinte Almassora començarà la nova excavació en el Torrelló al febrer després dels indicis de noves restes en el recinte

- 31 enero, 2021 -

Els treballadors restauraran 25 m de muralla i iniciaran una investigació i l'objectiu de la intervenció és recuperar patrimoni arqueològic Almassora començarà la nova excavació en el Torrelló al febrer després dels indicis de noves restes en el recinte

Els treballadors restauraran 25 m de muralla i iniciaran una investigació sobre les restes i l’objectiu d’aquesta nova intervenció és recuperar patrimoni arqueològic

Castellón Información

L’empresa d’arqueologia Global Geomàtica S.L. començarà la nova excavació en el jaciment del Torrelló del Boverot a Almassora el mes vinent de febrer. Després dels indicis de noves restes en el recinte arqueològic, la signatura treballarà en la zona durant 70 dies. L’actuació, valorada en 35.584 euros, donarà pas a l’elaboració d’una memòria que recollirà els resultats dels treballs. Aquesta intervenció està cofinançada al 50% per fons municipals i FEDER de la Unió Europea.

Els treballadors restauraran 25 metres de muralla i iniciaran una investigació sobre les restes de dos murs xicotets, al costat de la muralla principal, que corresponen als segles II i IV. En aquest punt, els experts esperen trobar restes que marquen cap a on es pot estendre el jaciment. Aquesta nova línia d’investigació es desenvoluparà al costat del barranc del Millars.

Els tècnics del consistori han assenyalat que la contractació d’una empresa externa és imprescindible per l’especialitat dels treballs, ja que amb els mitjans i recursos propis és inviable dur a terme aquesta operació. A més, la signatura adjudicada haurà de realitzar un informe-memoria en finalitzar l’actuació amb els resultats de la nova excavació i presentar-lo en el termini de tres mesos.

Aquest document constarà d’un inventari amb totes les peces arqueològiques trobades. Així com dibuixos d’aquestes, plantes, fotografies, etc. Aquests materials es depositaran en el Museu del Torrelló i quedaran registrats en un base informatitzada. Cal destacar que Gerardo Clausell, arqueòleg de l’Ajuntament d’Almassora, dirigirà l’excavació del Torrelló del Boverot al costat dels directors de la companyia.

L’objectiu d’aquesta nova intervenció és recuperar patrimoni arqueològic a través de l’excavació i restaurar les restes trobades que posteriorment lluiran en el Museu Municipal del carrer Major. Les tasques també serviran per a posar en valor i consolidar els trams urbans en el propi recinte arqueològic, situat al costat del polígon industrial del Camí Fons, en el SUPOI-8.

Finalment, el plec tècnic indica que els moviments de terres s’efectuaran manualment seguint el mètode arqueològic. Els professionals realitzaran la consolidació de les restes amb tècniques no destructives d’impacte mínim i criteris de reversibilitat. Els treballs, que ocuparan més de dos mesos, influiran en el nord-est de la muralla exterior ibèrica. 

Whatsapp Telegram