Noticias Castellón
lunes, 04 de julio del 2022 | Última actualización: 15:04

Serveis d’Alcalà-Alcossebre demana als ciutadans que no dipositen voluminosos i restes de poda al carrer

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 10 segundos

Noticias Relacionadas

Castellón Información

La Regidoria de Serveis de l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre fa una crida a la població perquè no dipositen estris, voluminosos i restes de poda a la via pública i al costat dels contenidors ja que suposen una mala imatge per al municipi i, a més, dificulten les tasques de l’empresa encarregada del servei de neteja i recollida d’escombraries. Per altra banda, la Regidoria incorpora el càrrec de festers a les festes patronals. Els joves i xiquets interessats podran participar ocupant el mateix rang que les festeres

2504 restes poda 2Per tal de facilitar al màxim la retirada d’aquest tipus de residus, l’Ajuntament i l’empresa concessionària del servei de recollida d’escombraries, posen a disposició dels veïns el telèfon gratuït 900 505 523. L’empresa concessionària pren nota de la direcció del veí i les restes que es rebutgen es passen a recollir els dissabtes al matí. El regidor de Serveis, José Ángel Traver, recorda que «es tracta d’un servei totalment gratuït i molt còmode, ja que et recullen els materials a la porta del domicili i no cal que es desplace el veí”.

Si per qualsevol motiu, el dipòsit dels residus no pot demorar fins dissabte, poden traslladar-se als ecoparcs existents a Alcalà i Alcossebre. El d’Alcalà, ubicat al camí Clot del Diumenge, està obert els dilluns, dimecres i divendres, en horari de 10.00 a 14.00 hores i dimarts i dijous, de 15:00 a 17.00 hores. L’ecoparc d’Alcossebre, en el camí d’Artola (al costat de la via del tren), està obert de dilluns a divendres de 9.30 a 13.30h, els dimarts i dijous també de 17.00 a 19.00 hores i els dimecres i divendres de 15.00 a 19.00 hores.

L’ordenança municipal reguladora de la convivència ciutadana recull expressament en el seu article 8 que «queda prohibit dipositar a la via pública, cartrons, plàstics, runes i restes de poda fora del contenidor corresponent, així com mobles i altres estris, sense previ avís al servei de recollida de voluminosos». En cas de considerar-se una infracció molt greu, es podria aplicar una sanció de 1.501 a 3.000 euros, de 751 a 1.500 euros les infraccions greus i fins a 750 euros en cas d’infracció lleu.

«És molt important que col·laborem entre tots per mantenir en bones condicions el municipi ja que, per molt que intentem millorar el servei des de l’Ajuntament, no servirà de res si continuen els actes incívics i de poc respecte», ha assenyalat l’edil de Serveis.

2708_proclamacio 2016La Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha decidit obrir a la màxima participació la cort de càrrecs de les festes patronals i, per primera vegada, els joves i xiquets interessats podran ser ‘festers’ ocupant el mateix rang que les joves i xiquetes festeres. La regidora de Festes, Susan Guillamón, ha explicat que «ens plantegem aquesta mesura perquè pensem que els homes i  xiquets tenen el mateix dret a ser els màxims representants de la festa al municipi i tenir el mateix protagonisme que les xiques». D’aquesta manera, s’hauran d’introduir alguns canvis, sobretot a nivell de protocol, en determinats actes del calendari festiu, però «pensem que serà molt positiu i que els canvis seran ben acceptats ja que es tracta d’anar adaptant-nos als nous temps i a fomentar la igualtat. Hem vist com altres municipis han adoptat aquesta mesura i no ha suposat cap problema».

Els interessats a ser fester o festera, ja poden passar a inscriure per l’Ajuntament d’Alcalà, on se’ls donarà qualsevol tipus d’informació que requerisquen. Les festes patronals començaran aquest any el 24 d’agost i es prolongaran fins al 3 de setembre, a Alcalà i se celebraran del 6 al 10 de setembre a Alcossebre. La regidora ha animat «tant a xics com a xiques i xiquets i xiquetes a què s’animen a representar al municipi i participar activament en les festes».