Noticias Castellón
viernes, 19 de abril de 2024 | Última actualización: 18:51

Alcalà-Alcossebre, premiat en els guardons de la Setmana Europea de la Mobilitat

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 47 segundos

Noticias Relacionadas

La localitat ha obtingut el segon premi en la categoria de municipis de menys de 20.000 habitants

Castellón Información

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre ha rebut el 2n premi, dins de la categoria de municipis de menys de 20.000 habitants, en la V Edició dels Premis de la Setmana Europea de la Mobilitat 2020 de la Comunitat Valenciana, per la redacció i aprovació del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible-PMUS del municipi. L'acte de lliurament de premis ha tingut lloc aquest matí, dins de la Jornada Valenciana per la Mobilitat Sostenible, a través de videconferencia.

Per part del jurat, s'ha valorat que “és una pla ben confeccionat amb mesures ambicioses com duplicar els itineraris segurs per als vianants, crear una xarxa de rutes ciclistes, alliberar de trànsit el centre de Alcossebre o millorar el transport públic”.

L'Alcalde Francisco Juan, que ha intervingut en la jornada, ha destacat que “Alcalà de Xivert és un municipi amb dos nuclis urbans, Alcalà i Alcossebre, i això ens comporta dificultats però també ens marca reptes i, precisament, vam plantejar la redacció del PMUS com una oportunitat per a gestionar qüestions clau com l'ordenació viària, zones ciclopeatonales o la comunicació entre els dos nuclis” i ha recordat que “ja hem fet realitat algunes de les mesures que ens proposava aquest pla i altres ho seran en breu”.

La redacció del PMUS d'Alcalà–Alcossebre va començar l'any 2018, a càrrec de l'Ajuntament amb aportació d'ajudes de Fons Feder, i va consistir i inventariar i analitzar tota la trama viària de la població, realitzar enquestes de mobilitat i mesurar aforaments de trànsit, analitzar aspectes com el transport públic, la mobilitat de bicicletes i vianants, analitzar la capacitat d'estacionaments, plasmar un pla d'accessibilitat, i diagnosticar la contaminació atmosfèrica i acústica i el consum energètic. La participació ciutadana va jugar un paper important en l'elaboració, amb enquestes a peu de carrer, reunions amb grups de treball en els quals estaven representats diferents sectors de la població, així com eina online de participació. Després de la redacció, el PMUS es va aprovar i va entrar en vigor al gener de 2020.