Sábado, 8 de agosto, 2020  |  
Serret, Policía Local Alcalà-Alcossebre: “Ens vam adonar que ni portaven mascareta, ni la duien damunt” Serret, Policía Local Alcalà-Alcossebre: “Ens vam adonar que ni portaven mascareta, ni la duien damunt”

- 8 julio, 2020 -

Els efectius de seguretat van denunciar 12 persones per no respectar les mesures de seguretat a causa de la pandemia Serret, Policía Local Alcalà-Alcossebre: “Ens vam adonar que ni portaven mascareta, ni la duien damunt”

El passat 7 de juliol els efectius de seguretat d’aquesta població van denunciar 12 persones per no respectar les mesures de seguretat a causa de la pandemia 

Tàrsila Galdón/Castellón Información

El passat 7 de juliol la Policía Local d’Alcalà-Alcossebre va imposar 12 sancions a un grup de persones per no portar la mascareta (ací pots trobar la informació). Espanya es troba ara mateixa en una situació complexa, ja que hi ha un total de 67 brots actius. De fet, hui el Ministeri de Sanitat ha notificat un total de 4 morts per coronavirus i 257 contagis nous en les últimes 24 hores. Els joves solen ser els portadors més comuns del virus i per això, són qui més cura haurien de tindre. Amb tot, aquest grup d’edat no mostra molta responsabilitat entorn l’actual problemàtica. 

Abel Serret, el cap de la Policía Local a Alcalà-Alcossebre, narra a aquest mitjà de comunicació com fou aquesta situació i reflexiona sobre com els joves surten a la vía pública a causa de que els locals d’oci només tenen un 30 % d’aforament. 

En quin moment del dia es van produir aquestes denuncies?

Doncs eren entre les tres i les cinc de la matinada

On es van produir?

Al port esportiu

La policía va estar avisada per algun veí? 

No, de fet fou un control que vam muntar amb la Guàrdia Civil perquè ja sabiem que en aquesta zona es reuneix molta gent. Aleshores, molta gent no guarda les distàncies de seguretat ni porta mascareta. Però vaja, vam anar sense el requeriment de ningú. 

Port esportius Les Fonts

I un cop allà què us vau trobar?

Anàvem amb la idea d’informar i és quan vam començar a identificar a gent. Ens vam adonar que no sols no portaven mascareta, sinó que a més, tampoc la duien damunt. 

Eren joves?

Clar, la gent jove de nit surt i com hi ha aforament als locals, es posa a la via pública a xerrar sense guardar la distància de seguretat i amb grups molt grans. 

La seua actitud fou comprensiva?

Completament. No vam tindre cap problema. A més, érem 4 patrulles de la Guàrdia Civil, 2 de la Polícia Local i 12 efectius de policia: això imposa. 

Us heu trobat abans amb situacions similars?

No. Hem tingut coneixement d’aquestes actituds amb agrupacions de 40 persones. Ja dic, nosaltres no portàvem idea de denunciar a ningú. 

De què depèn que la multa siga de 100 o 200 euros? 

Les multes són de 100 euros i imagine que vindrà amb descompte. Durant el confinament la multa era de 600 amb un descompte de 300. 

Quins llocs són els més proclius a tindre situacions així?

El port esportiu, l’escollera, els parcs infantils… els joves tenen el handicap que els 4 o 5 locals d’oci nocturn estan aforats al 30 %. Dins no es pot ballar, aleshores, la gent surt a la vía pública 

Han augmentat les patrulles per a la pandèmia?

Sí, sobretot a la zona centre d’Alcossebre i a la zona del mercat, tot i que molt simbòlic. Avisem a les persones que venen sense mascareta, però la majoria la porta al bolso, a la butxaca o a la mà. 

Quines són les mesures de seguretat per part de la Policía Local?

Nosaltres anem tots equipats: amb mascareta i tot això. Tampoc agafem la documentació amb les mans. A més, portem EPI’s perquè quan anem dos persones en un cotxe, doncs com no convivim amb eixa persona, cal anar amb EPI’s.

 

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *