Noticias Castellón
viernes, 23 de febrero de 2024 | Última actualización: 03:42

Alcalà-Alcossebre anuncia les dates en que celebrarà Carnestoltes

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 43 segundos

Noticias Relacionadas

Alcalà-Alcossebre es prepara ja per a la celebració d'una nova edició del Carnestoltes. El regidor de Promoció Cultural i Festiva, Javi García Pitarch, ha anunciat en roda de premsa les principals novetats i qüestions a tindre en compte de cara a aquesta festa, que es viu de manera intensa en tots dos nuclis. En Alcalà, el Carnestoltes se celebrarà del 9 a l'11 de febrer i, a Alcossebre, del 16 al 18 de febrer. Respecte al cartell anunciador de la festa, s'ha optat per un disseny que pretén comunicar "l'explosió d'alegria, color i sentiment que és el nostre Carnestoltes", explicava l'edil de Promoció Cultural i Festiva, Javi Garcia Pitarch. Els creadors són Pistacho Studio de Benicarló i, com a inspiració, s'ha pres l'estètica psicodèlica dels anys 60 del segle XX.

La programació manté la seua estructura clàssica i enguany, participaran 14 colles i les màximes representants seran Ana Sancho Soriano, en el càrrec de Reina del Carnestoltes, i Laia Gimeno Bosch, com a reina infantil. La festa començarà el divendres 9, amb la desfilada del CEIP Lo Campanar, Escola Infantil i Ludoteca municipal. A les 22.30h, el Rei Don Carnal farà la seua entrada l'Ajuntament després de la desfilada que recorrerà els principals carrers de la localitat .La desfilada infantil tindrà lloc el dissabte 10 a les 16.30h, amb discomòbil infantil i xocolate per a totes i tots els assistents. La Gran desfilada d'Alcalà tindrà lloc el dissabte 10 de febrer, a partir de les 22.00h, amb el sambródomo instal·lat en la plaça Juan Vilanova, amb cadires per a espectadors al carrer General Cucala, i amb la novetat de finalitzar en l'Espai d'Oci, amb l'objectiu que "els participants en les desfilades ja vagen directament a continuar la festa a l'Espai d'Oci", explicava el regidor. La festa finalitzarà en Alcalà el diumenge 11, amb l'Enterrament de Sardina que realitzarà un recorregut pels carrers del centre de la localitat a partir de les 18.00h i finalitzarà amb un espectacle pirotècnic.

En Alcossebre, els actes donaran principi el divendres 16, amb les desfilades del CEIP La Mola i Escola Infantil i, a partir de les 20.30h Nit del Pijama amb desfilada posterior i actuació musical en l'Espai d'OciLa desfilada infantil tindrà lloc a partir de les 16.30h i la Gran Desfilada d'a partir de les 22.00h i recuperant el seu recorregut habitual pel centre del nucli –que l'any passat va haver de variar-se per les obres de millora que s'estaven realitzant- i sambòdrom instal·lat al carrer Rench, enfront del centre mèdic. S'instal·laran al camí L'Atall. Com a actes que completen la programació en Alcossebre: l'acte "Una animalada per Carnestoltes" i el concurs i ball de disfresses que organitza l'Associació de Jubilats.

El regidor agraïa "el treball desinteressat de tots els que fan possible que se celebre el nostre Carnaval, començant pels integrants de les colles seguint per les comunitats educatives, associacions que col·laboren i persones que treballen perquè res falle, com la Brigada, Policia Local, Guàrdia Civil o sanitaris". També feia una crida a tots i totes els participants "per evitar incidents i seguir totes les recomanacions, per a què el nostre Carnaval seguisca sent un exemple de convivència i alegria".