miércoles, 19 de enero, 2022  |  
L’Ajuntament de Nules convoca el LXVI Jocs Florals Vila de Nules i els IV Premis d’Investigació i Divulgació L’Ajuntament de Nules convoca el LXVI Jocs Florals Vila de Nules i els IV Premis d’Investigació i Divulgació

- 21 julio, 2019 -

Els interessats en participar en aquesta edició poden presentar els treballs fins el proper 6 de setembre L’Ajuntament de Nules convoca el LXVI Jocs Florals Vila de Nules i els IV Premis d’Investigació i Divulgació

Els  interessats en participar en aquesta edició poden presentar els  treballs fins el proper 6 de setembre

Castellón Información

L’Ajuntament de Nules ha convocat els LXVI Jocs Florals Vila de Nules i els IV Premis d’Investigació i Divulgació per la qual cosa els interessats poden presentar els treballs fins el proper 6 de setembre.

Cal destacar, que per quart any consecutiu es convoquen els Premis d’Investigació i Divulgació “aquests premis es convoquen amb l’objectiu de dignificar, més encara, aquesta trobada cultural tant important per a Nules. Es tracta, en definitiva, d’uns premis dedicats a l’estudi d’un tema específic relacionat amb la nostra terra”, comenta la regidora de Cultura, M. José Esteban.

En aquest premis estant el premi a la millor ‘Investigació Lingüística sobre el Valencià’ dotat amb 500 euros, i el premi ‘Aspectes Històrics de les Comarques de Castelló’ també dotat amb 500 euros; a més de ‘La Música en les Terres Valencianes’ patrocinat per la Societat Artística Nulera amb una dotació de 500 euros; ‘De les Cooperatives de Crèdit a les Noves Formes d’Economia’ que patrocina amb 500 euros la S.A.T Cítrics de la Plana (Cipla); ‘La Nostra Citricultura en el Marc de la Unió Europea’, premi patrocinat per la Cooperativa Agrícola Sant Josep de Nules amb 600 euros; ‘El Cooperativisme de Crèdit front als reptes del Sector Financer’, dotat amb 800 euros que patrocina la Caixa Rural Sant Josep de Nules; i  ‘Nules, passat i memòria:fa 50 anys érem joves’ dotat amb 250 euros que està adreçat a majors de 60 anys i en el qual es premia el millor treball que partint de la memòria i la vivència personal analitze, descriga o recupere aspectes socials, econòmics o culturals de la població de Nules i que patrocina la Residència Mare de Déu de la Soledat.

Premi Flor Natural

Així mateix, en relació al certamen literari el ‘Premi Flor Natural’ està dotat amb 2.500 euros i la publicació de l’obra guanyadora; els altres premis que formen part d’aquest certamen literari són el Premi de tema Religiós o Ètic dotat amb 250 euros; Premi de Tema Patriòtic dotat amb 250 euros; Premi Anna Rebeca, dotat amb 500 euros i dirigit a fills o residents de Nules; Premi Poemari Infantil també dotat amb 500 euros; i el Premi Poesia Visual dotat amb 350 euros i que té la peculiaritat de tindre un format poc tradicional, com és el gràfic o vídeo.

Els treballs que concorren als premis dels LXVI Jocs Florals Vila de Nules han de redactar-se en valencià, i els que opten als IV Premis d’Investigació i Divulgació poden ser escrits en valencià o en castellà, llevat del premi patrocinat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

El lliurament de premis tindrà lloc el 4 d’octubre en el Teatre Alcázar, acte al que els autors guanyadors han d’assistir obligatòriament i “en el que el guanyador del Premi Flor Natural llegirà uns fragments escollits de la composició premiada”, matisa M. José Esteban.

Els membres del jurat el formaran poetes, escriptors, professors, acadèmics, crítics i personalitats rellevants de les lletres sota la presidència de la regidora de Cultura i la presidència d’honor de l’Alcalde de Nules. Les bases específiques per a cadascun dels premis es troben a la web municipal de l’Ajuntament de Nules i a les xarxes socials.

Whatsapp Telegram