Noticias Castellón
lunes, 04 de julio del 2022 | Última actualización: 01:49

Vinaròs i onze ajuntaments més signen un conveni amb la Generalitat per impulsar la venda d’habitatges protegits

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 36 segundos

Noticias Relacionadas

Castellón Información 

L’Ajuntament de Vinaròs, juntament amb altres onze consistoris de la Comunitat, van signar aquest 6 d’abril a València un conveni amb la Generalitat Valenciana, per impulsar el lloguer i la venda de més de 300 habitatges protegits.

En aquest acte, presidit per la Consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, va estar present l’alcalde de Vinaròs, Enric Pla, alcaldes d’altres poblacions, la directora general d’Habitatge, Rebeca Torró, i la directora general de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE), Helena Beuenza.

Pla ha reiterat el compromís de l’Ajuntament de Vinaròs en seguir col·laborant per mobilitzar aquest parc d’habitatges a la localitat, per evitar que aquests habitatges construïts amb fons públics romanguen buits. En els últims mesos s’han aconseguit més de deu lloguers, alguns d’ells, amb opció a compra.

Per la seua banda, Salvador ha agraït la implicació dels ajuntaments, «sense els quals no podríem plantejar una política d’habitatge com aquesta» i ha recordat que en arribar al govern es van trobar amb gran part de les 1.300 habitatges de VPO que la Generalitat té a la Comunitat, desocupats.

Amb la signatura d’aquest conveni es dóna un primer pas en la posada en marxa d’un pla de col·laboració local per a l’impuls de l’habitatge protegit i està previst que altres ajuntaments es vagin sumant de forma gradual a aquesta proposta.

Els ajuntaments es comprometen a participar en campanyes conjuntes d’informació i divulgació de les promocions d’habitatges protegits, a gestionar les visites de les persones interessades i a recollir sol·licituds.

Tan la Consellera com l’alcalde de Vinaròs han manifestat, finalment, “que cal seguir treballant a partir de la Llei de la Funció Social de l’Habitatge, aprovada fa unes setmanes a les Corts, per fer efectiu un habitatge social que done resposta a un problema que continua sent molt greu”.