Noticias Castellón
martes, 30 de abril de 2024 | Última actualización: 14:46

L’Agrupació de Regants de Pinella de Vila-real segueix denunciant robatoris malgrat l’operatiu de vigilància policial

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 34 segundos

Noticias Relacionadas

Aquesta ‘ona’ de robatoris està afectant algunes de les canonades lo qual ha obligat als regants a parar de treballar ja que l’aigua no arriba correctament a molts dels hidrants

L’Agrupació de Regants de Pinella de Vila-real va començar a sofrir robatoris als comptadors d’agua la setmana passada. Set dies després, des de l’agrupació asseguren que els robatoris segueixen ocorrent, malgrat i que la Policia Local i Nacional van desplegar el divendres un operatiu especial de vigilància contra els robatoris en el camp. En relació als robatoris, el director tècnic de l’Agrupació de Regants de Pinella, Héctor Manrique, explicaba que “esta nit han tornat a robar 10 hidrants més en la mateixa zona, uns 70 o 80 comptadors”.

A més del mal material, aquesta ‘ona’ de robatoris està afectant greument al reg dels camps ja que algunes de les canonades s’han vist afectades, lo qual ha obligat als regants a parar de treballar ja que l’aigua no arriba correctament a molts dels hidrants. Respecte al reg, Manrique comenta que “en moltes zones fa quasi 10 dies que no hem pogut regar. Anem regant lo que podem però hi han moltes finques que no es poden regar per que no arriba el aigua”. 

Des de la propia agrupació estan treballant dia i nit per tractar d’arreglar els comptadors el més prompte possible però, als robatoris, s’ha de sumar el problema de la falta de materials per arreglar tots els desperfectes. “Estem arribant a un punt on no podem treballar més. Ni trobem peces ni comptadors complets. Estem a la espera de que arribe una nova remesa perquè, ara mateix, no podem continuar arreglant els comptadors ni els hidrants”, assegura el director tècnic de l’Agrupació de Regants de Pinella.

Des de la Policia Local i la Policia Nacional van desplegar un operatiu conjunt per a intensificar la vigilància en el camp, després de detectar-se els primers casos de robatoris de comptadors en els últims dies. Quant a això, Manrique afirma que “ens consta que tant la Policia Local com la Nacional estan treballant, perquè els veiem, pero no pareix que l’operatiu estiga funcionant”. “Als lladres no els veiem. Estem treballat en un hidrant, anem a per peces o a per algo que necessitem per a treballar i, a la que ens donem compte, passem per uns hidrants que estaven bé quan hem arribat i ara ja no. Tot això sense fer cap soroll ni veure cap evidència”, exposa el director tècnic.

“Estan per ací mentre nosaltres treballem i, nosaltres, estem ací tot el dia. No podem treballar més i encara així, no ens dóna temps a arreglar tot el que ens trenquen. En total son més de 250 comptadors els que ens han trencat i més de 50 hidrants. El mal econòmic dels robatoris ja arriba als 70.000 o 80.000 euros en una setmana justa, més el nostre treball de tots els dies i el mal que estan fent al camp” conclou Manrique.