Noticias Castellón
martes, 30 de abril de 2024 | Última actualización: 10:06

'En tierra extraña' protagonitzada per Diana Navarro arriba a Vila-real de la mà de Conquistando Escalones

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 9 segundos

Noticias Relacionadas

El principal objectiu és recaptar fons per a la investigació mèdica de la Distròfia Muscular de Cintures 

Conquistando Escalones continua en el camí d'organitzar esdeveniments culturals per a continuar recaptant fons per a la investigació mèdica de la Distròfia Muscular de Cintures 1F/D2 i el VIH. Així, la pròxima cita serà el 25 de novembre en l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner de Vila-real on, a partir de les 22:00 hores, es representarà «En tierra extraña», on Diana Navarro es posa en la pell de Concha Piquer per a imaginar una trobada al ritme de cobles i jazz amb Federico García Lorca (Alejandro Vera) amb l'ajuda del poeta i amic d'ambdós, Rafael de Lleó (Avelino Piedad).

La representació d'esta obra es realitza d'ací a la Setmana Solidària de la Fundació Mediolanum i, cal destacar, que es tracta d'una producció "meravellosa" del Teatre Espanyol i SOM, que ha realitzat ja dos temporades a Madrid amb un èxit rotund de públic i crítica i una impressionant gira i que tindrà una funció única a Vila-real. Les entrades, amb un donatiu de 18 EUR (venda anticipada) i 23 EUR en taquilla, estan disponibles en la web i en en el restaurant NU de Vila-real. A més, en Servientradas també hi ha disponible una Fila 0 per a aquelles persones que vullguen col·laborar amb Conquistant Escalons però, no puguen assistir a l'esdeveniment.

En este sentit, el president de l'Associació, Abrahán Guirao, ha volgut agrair la col·laboració de "les diferents entitats i empreses que han col·laborat i s'han involucrat perquè este acte siga possible i el seu fi siga el de recaptar fons per a les investigacions mèdiques, que ja es troben en un punt molt avançat".

Guirao ha volgut subratllar la "gran oportunitat" que suposa tindre este "elegant espectacle" a Vila-real, replet de tocs d'humor amb el teló de fons de l'etern conflicte entorn del concepte de pàtria, per la qual cosa invita a "tots i totes a assistir per a disfrutar d'una magnífica representació alhora que col·laboren".

Sobre «En tierra extraña»

Concha Piquer desitja des de fa temps conéixer Federico García Lorca. No en va ell és el poeta més sol·licitat del moment i ella la més famosa cantant d'Espanya. Eixa trobada ha de produir-se. Dona acostumada a manejar el seu destí i a no rebre mai un no com a resposta, li demana al seu col·laborador Rafael de Lleó que cite el poeta en el Teatre Espanyol de Madrid, on assaja el seu nou concert. Vol proposar-li que li escriga una cançó.

Federico accepta la invitació. Per un costat admira la veu de la cantant, per un altre està desitjós d'aconseguir nous ingressos que, units al teatre, li permeten portar el nivell de vida que sempre ha somiat i del que, al fi, està començant a disfrutar. Això sí, li han comptat tantes coses (i no sempre bones) de la valenciana que acudix amb certs inconvenients, molta curiositat (i prou retard) , a la trobada.

Però, una vegada cara a cara, les cartes se n'aniran posant sobre la taula. La verdadera raó d'eixa trobada és avisar a Federico de que la situació del país és irreversible. Concha sap de bona font que el seu nom figura en diverses llistes negres. La gent com ell hauria de fugir a l'estranger l'abans possible. Per la seua pròpia seguretat. Federico no creu que la sang arribe al riu i que els ànims es calmaran. Espanya és la seua pàtria. I mai se sentirà en ella en Tierra Extraña.