Noticias Castellón
martes, 30 de abril de 2024 | Última actualización: 23:48

El Consorci del Millars presenta la nova llacuna artificial en Borriana per "reivindicar el contacte amb la natura"

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 8 segundos

Noticias Relacionadas

L'alcaldessa ha esmentat aquest projecte "com una bona inversió pels veïns" que gaudiran del paratge "fins ara desconegut"

A.K.Herrando/ Castellón Información

Almassora, Borriana i Vila-real preparen projectes en paral·lel junt amb el Consorci del Millars per tal de promoure el turisme natural i les visites dels veïns al Riu Millars. És per aquesta raó que l'Ajuntament de Borriana ha presentat el que serà la pròxima llacuna artificial per afavorir la nidificació i observació d'aus.

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha explicat que amb aquest projecte el Consorci està posant en valor el paratge des del punt de vista ecològic i turístic. A més, assegura que es tracta "d'una bona inversió" perquè no arriba a 50.000 € i és una mesura que els veïns de Borriana agrairan, ja que "és una zona totalment desconeguda per ells". El regidor de Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis, ha declarat que amb la compra de la parcel·la tindran els drets necessaris perquè es puga fer ús de l'aigua per la llacuna".

La proposta s'espera que comence "com més aviat millor" encara que no depén del Consorci que ja ha donat la seua autorització sinó del permís de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. El projecte d'Almassora, no obstant això, haurà d'esperar més perquè també necessiten l'autorització de Costes. Per altra banda, s'espera que la llacuna de Borriana tinga un temps d'execució curt i entre el que queda d'any i principis dels següents estiga complet. D'aquesta manera, tal com avança Arnandis, es podrà construir un mirador i inclús una zona recreativa per augmentar les visites a la zona".

Per la seua part, l'alcaldessa d'Almassora i presidenta del Consorci del Paisatge Protegit del Riu Millars, Merche Galí, ha animat als veïns dels tres municipis a apropar-se i gaudir del contacte en la natura. A l'acte també ha acudit el regidor d'Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica i Energètica i Medi Ambient de Vila-real, José Ramón Chalmeta, que ha excusat a l'alcalde per no poder assistir i ha destacat els projectes que porten des del Consorci perquè "valoren allò que disposem en les nostres poblacions i no tenim en conter". A més, ha estimat sobre manera "la necessitat de tindre contacte en la natura des de la pandèmia". Així mateix, el regidor ha avançat que en Vila-real també disposaran d'un nou mirador per gaudir del paratge del Riu Millars.